Rosberg će krenuti prvi u utrku za VN Rusije nakon što je osvojio 18. pole position u karijeri

Hamilton starta drugi i lovi Vettelov rekord od 42. pobjede u Formuli 1

Mercedes AMG Petronas F1 Team's German driver Nico Rosberg drives during the qualifying session of the Russian Formula One Grand Prix at the Sochi Autodrom circuit on October 10, 2015. AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC
FOTO: AFP

Nijemac Nico Rosberg (Mercedes) ostvario je najbolje vrijeme kvalifikacija te će u nedjeljnu utrku za Veliku nagradu Rusije krenuti s prve pozicije. Društvo u prvom redu činit će mu momčadski kolega, aktualni svjetski prvak u Formuli 1 i trenutačno vodeći u ukupnom poretku vozača, Lewis Hamilton. Rosbergu je subotnje ostvarenje ukupno 18. pole position u karijeri.

Podsjetimo da će Hamilton na ovoj utrci imati priliku izjednačiti se brojem pobjeda sa Sebastianom Vettelom na vječnoj listi natjecatelja u Formuli 1. Trenutačno ih britanski vozač na četvrtom mjestu tog poretka ima 41.

Treće najbolje vrijeme kruga u subotnjim kvalifikacijama odradio je Valtteri Bottas (Williams-Mercedes), dok će u utrku uz njegov bok krenuti četverostruki svjetski prvak, Ferrarijev Vettel.

Utrka za Veliku nagradu Rusije vozi se u nedjelju s početkom u 13 sati, a podsjetimo da je najavu imala u nesreći Carlosa Sainza.