Rudež bez učinka u skromnoj minutaži, triple-double Westbrooka

Uz 21 poen, Westbrook je imao i po deset skokova i asistencija protiv Jazza

DALLAS, TX - MARCH 16: Russell Westbrook #0 of the Oklahoma City Thunder dribbles the ball against the Dallas Mavericks at American Airlines Center on March 16, 2015 in Dallas, Texas. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement.   Ronald Martinez/Getty Images/AFP
FOTO: AFP

Predsezonske utakmice u NBA ligi trenerima obično služe za provjeru pojedinaca i uhodavanje taktičkih zamisli, a igračima za hvatanje natjecateljskog ritma i namještanje ruku za napore koji slijede kada krene sezona. Neki od njih, čini se, već su u pravoj natjecateljskoj formi.

Odnosi se to i na Russella Westbrooka koji je triple-double učinkom sudjelovao u 113-102 slavlju svog Oklahoma Cityja protiv Utah Jazza. Susret je četverostruki All-Star igrač završio uz učinak od 21 koša i po deset skokova i asistencija u 35 minuta provedenih na parketu. Odličan je bio i Kevin Durant koji je za manje od pola sata igre ubacio 29 poena i uhvatio osam lopti.

Samo jedna asistencija

Los Angeles Clippersi rezultatski su uvjerljivo svladali branitelje naslova, sastav Golden State Warriorsa. Bilo je 130-95 u ogledu u kojem je Blake Griffin 23 od svojih 29 poena ubacio u prvom dijelu igre, iz koje je zbog dvije tehničke pogreške izbačen Chris Paul (sedam poena, deset asistencija). Prvaci su igrali sa znatno oslabljenom momčadi, bez Curryja, Iguodale, Boguta

Dodajmo da je na parket istrčala i Minnesota, ali i da Damjan Rudež nije dobio značajnu minutažu u dresu Timberwolvesa. Za nešto manje od sedam minuta promašio je oba pokušaja za tricu i upisao jednu asistenciju u petom porazu svoje momčadi u predsezoni (odigrali šest utakmica). Bolji su bili Milwaukee Bucksi 106-88 predvođeni Gregom Monroeom (15 poena, 12 skokova) i Michaelom Carter-Williamsom (16 koševa, sedam skokova, pet asistencija, ali i šest izgubljenih lopti).

Rezultati predesezonski utakmica NBA lige, utorak:

Indiana – Chicago 94 – 103

Minnesota – Milwaukee 88 – 106

Phoenix – San Antonio 104 – 84

Oklahoma City – Utah 113 – 102

Golden State – LA Clippers 95 – 130