Nekad je nužno odabrati stranu

Rukometaši PPD Zagreba izgubili su od Löwena i udaljili se od četvrtfinala Lige prvaka

Bio je ovo sedmi dvoboj ovih klubova, a Zagreb još čeka prvu pobjedu

FOTO: PIXSELL

Rukometaši PPD Zagreba poraženi su pred svojim navijačima od Rhein-Neckar Löwena u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka. Vodeći sastav Bundeslige slavio je u Areni s 24-23 i približio se plasmanu u četvrtfinale koje će loviti iduće nedjelje u Njemačkoj.

Zagrebaši su prošle sezone dogurali do četvrtfinala najelitnijeg kontinentalnog natjecanja, a trener Veselin Vujović je upravo zbog toga uoči utakmice istaknuo da bi ispadanje od Löwena doživio kao korak unatrag. No, i sam Vujović je bio svjestan da ga čeka vrlo težak o čemu svjedoči i njegov položaj na ljestvici njemačkog prvenstva.

Löwen nastavio niz

Kvaliteta Löwena je došla do izražaja već na samom početku utakmice, pa su gosti poslije nepunih 12 minuta imali tri gola prednosti (6-3). No, nisu se zagrebaši predavali i ponajprije na krilima Pavlovića došli su na gol minusa. Taj su zaostatak održavali sve do pet minuta prije kraja poluvremena, a onda se probudio Šebetić i s tri uzastopna gola doveo hrvatskog prvaka u vodstvo koje je do odmora Horvat povećao na 12-10.

Slavlje Löwena u Areni
Slavlje Löwena u Areni PIXSELL

Nijemci su uzvratili odmah na početku drugog dijela, pa je nakon pet minuta rezultat bio 13-13. Do kraja utakmice vodila se velika borba, momčadi su se izmjenjivale u vodstvu, a Löwen je u samoj završnici ipak bio bolji nastavio veliki niz protiv zagrebaša. Naime, ovo je bila sedma međusobna utakmica ovih klubova, a PPD Zagreb još uvijek čeka prvu pobjedu. Löwen je slavio četiri puta, a tri dvoboja su završila bez pobjednika. Uzvratna utakmica na rasporedu je sljedeće nedjelje u Mannheimu, a pobjednik će u četvrtfinalu igrati protiv PSG-a.

Kod PPD Zagreba Šebetić, Horvat i Pavlović su postigli po pet pogodaka, dok je u njemačkom sastavu najefikasniji bio Gensheimer sa sedam golova. Odlični su bili i golmani obje momčadi: Stevanović je skupio devet obrana za PPD Zagreb, a Ristovski 11 za Löwen.