Rukometaši PPD Zagreba nisu uspjeli, treću godinu zaredom su ispali u polufinalu SEHA lige

Od momčadi Veselina Vujovića bolji je bio skopski Vardar

01.04.2016., Varazdin - Final 4 SEHA - Gazprom liga, polufinale, PPD Zagreb - Vardar. Tin Kontrec. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Rukometaši PPD Zagreba nisu uspjeli uhvatiti finale regionalne SEHA lige. U polufinalu završnog turnira u Varaždinu hrvatski su prvaci izgubili od skopskog Vardara s 24-26.

Momčad Veselina Vujovića vrlo je loše otvorila utakmicu. Povela je, istina, s 1-0, ali nakon toga je čak 13 minuta čekala na novi pogodak. Vardar je poveo s 4-1 i držao prednost do kraja prvog poluvremena (12-10).

Zaiskrilo u završnici

Na početku nastavka PPD Zagreb je zaigrao znatno bolje i serijom 6-2 došao do prednosti 16-14. Uzvratili su potom Makedonci serijom 3-0, a sve do 19-19 se igralo gol za gol. Tada je Šušnja dobio isključenje, a Vardar se odvojio na 21-19, a nešto kasnije i na 23-20.

Veselin Vujović
Veselin Vujović PIXSELL

U završnici utakmice zaredala su se isključenja u redovima Vardara, pa je Zagreb neko vrijeme imao i dva igrača više na terenu, ali do preokreta nije došlo. U 59. minuti je i zaiskrilo na parketu. Vardar je zabio za 26-23, ali pogodak mu je poništen jer suci nisu odmah registrirali da je Vujović tražio minutu odmora. No, ni to nije pomoglo Zagrebu i Makedonci su prošli u finale u kojem će igrati protiv mađarskog Veszprema. Branitelj naslova je u prvom polufinalu svladao Meškov s 24-21.

Za treće mjesto protiv Meškova

Zlatko Horvat je postigao šest golova za PPD Zagreb (pet iz sedmeraca), dok su po četiri zabili Tin Kontrec i Luka Šebetić. Kod Vardara je šest golova (također pet iz sedmeraca) upisao Dejan Manaskov, a pet je dodao Aleks Dušebajev.

PPD Zagreb će u nedjelju igrati za treće mjesto protiv bjeloruskog Meškova u 16.30 sati, dok će u finalu od 19 sati igrati Veszprem i Vardar.