Rusi šire KHL prema istoku, Peking bi trebao od rujna 2016. imati hokejašku momčad

Jedan od ciljeva je masovno širenje hokeja na ledu u Kini

26.08.2015., Dom sportova, Zagreb - Kontinentalna hokejaska liga, 01. kolo, KHL Medvescak - Amur Habarovsk. Nathan Perkovich.
Photo: Goran Jakus/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Hokejaškim svijetom se proširila vijest kako će od jeseni 2016. godine u KHL ući nova momčad – novi klub iz Pekinga. Ruskim hokejaškim ocima širenje svoje lige prema zapadu nije pretjerano uspjelo, van ruske sfere interesa imaju momčadi u Helsinkiju i Zagrebu, a novi plan je stvoriti momčad usred Kine.

“Financijski plan je već stvoren, bit će iz poslovnih krugova, a sudjelovat će ruske i kineske tvrtke. Cilj je stvoriti hokejašku vertikalu. Momčad u KHL-u, drugu momčad za lokalnu ligu i masovno širenje hokeja u Kini izgradnjom novih klizališta”, rekao je Roman Rotenberg, potpredsjednik Hokejaškog saveza Rusije i sin jednog od najbogatijih ljudi na svijetu – Borisa Rotenberga.

Pripreme za Zimske olimpijske igre 2022.

Kineski klub igrat će u MasterCard Centru u Pekingu, koji može primiti 18.000 gledatelja, a na ovaj način bi Kinezi pokušali stvoriti što jaču momčad za Zimske olimpijske igre 2022. godine koje će se održati u upravo u glavnom kineskom gradu.