Ponosno predstavljamo prvo dijete Telegrama, sportski kanal Telesport

Lansirali smo sportski kanal Telegrama na čelu s Aleksandrom Holigom

Nešto malo više od godinu i pol nakon lansiranja Telegrama, s dosta izraženom količinom ponosa predstavljamo prvo Telegramovo dijete, novi sportski kanal Telesport. Na čelu Telesporta, kao glavni urednik i ideolog, nalazi se Telegramov kolumnist Aleksandar Holiga, a tu su i naši dosadašnji suradnici Mihovil Topić i Saša Ibrulj, kao i neki novi.

Telegram nije klasični news portal, niti to želi biti, ni odabirom tema, fotografijom, vizualnim stilom, a ni začudnim, neposrednim naslovima; isto tako, Telesport nije klasični sportski portal, niti to želi biti. Smatramo kako u području sporta možemo ponuditi jednako privlačan miks.

Seoske livade, geekovski fanatizam i aktivizam

Kao što Holiga piše u svom uvodniku, Telesport želi biti prvi izbor za kvalitetne novinarsko-komentatorske sportske sadržaje. “Smatramo da se na kvartovskom haklu ili seoskoj livadi ponekad može naći podjednako zanimljiva priča kao i u najglamuroznijim svjetskim arenama; zanimaju nas i tehnički i taktički, ali i društveni aspekti sporta, geekovski fanatizam i navijački aktivizam”.

Jasno nam je da Telesport na početku neće biti centar svemira po broju jedinstvenih korisnika; međutim, sigurni smo kako će našim korisnicima predstavljati centar svemira po pitanju važnosti, vjerodostojnosti, kvalitete, zanimljivosti i autorskog integriteta. A to je ipak, čini nam se, najvažnije.

Telegram planira lansirati još nekoliko kanala

Zašto Telesport, odnosno sportski kanal? Tijekom ovogodišnjeg Europskog nogometnog prvenstva, Telegram je u sportskoj rubrici objavljivao gotovo isključivo autorske tekstove i analize Holige, Topića i Ibrulja, bez ikakvih navakuša ili fejkanja, i s tim manjim brojem članaka ostvarili smo znatno veću posjećenost nego brojni etablirani portali; to nam je ukazalo na ozbiljan potencijal naših sportskih snaga.

Telesport nije jedini kanal koji Telegram planira lansirati; pripremamo ih još nekoliko, o čemu ćemo vas obavijestiti u narednim mjesecima (a o nekima možda već i za nekoliko dana). Dotad, pozivamo vas da uživate u Telesportu i malo nam pomognete u njegovom lansiranju: čitajte, lajkajte, šerajte i pričajte.