Sa 6,5 milijuna eura godišnje, Sammir je najplaćeniji hrvatski nogometaš, pogledajte Top 10

Sammir igra za kineski Jiangsu koji ga plaća čak 6,5 milijuna eura neto

FOTO: AFP/AFP PHOTO

Listu desetorice najplaćenijih hrvatskih nogometaša napravio je Goal.com, a na vrhu je nogometaš koji ne igra za hrvatsku reprezentaciju. Riječ je, dakako, o Brazilcu Sammiru čija godišnja zarada nadmašuje onu najvećih hrvatskih zvijezda Modrića, Rakitića, Mandžukića

1. Sammir (Jiangsu) – šest i pol milijuna eura

Nekadašnji Mamićev “Filho” napravio je posao života kad je iz španjolskog prvoligaša Getafea prešao u Jiangsu. Kinezi Sammira plaćaju čak 6,5 milijuna eura neto po sezoni.

Jiangsu je ove zime napravio dva mega-transfera, za 50 milijuna eura kupio je Teixeiru iz Šahtara te Ramiresa iz Chelseaja za 28 milijuna, a Sammir je poželio biti u rangu najplaćenijih igrača u tom klubu. I Kinezi su mu dali plaću od 6,5 milijuna eura. Za reprezentaciju nije igrao od Svjetskog prvenstva 2014. ali to nije umanjilo njegovu cijenu na tržištu, naprotiv.

Brazil

2. Luka Modrić (Real Madrid) – oko šest milijuna eura

Prošle sezone Real je popravio Modrićev ugovor. Hrvatskog veznjaka mnogi smatraju ključnim u igri kraljevskog kluba. Da nije u Realu, mogao bi igrati u bilo kojem klubu iz svjetskog vrha, no on želi provesti cijelu karijeru o ovom madridskom klubu. Real je vrh.

https://twitter.com/RMadridHome/status/700644668254519297

https://www.youtube.com/watch?v=jv08qZmIpKE

3. Ivan Rakitić (Barcelona) – oko pet milijuna eura

Vrhunac igračke karijere Raketa uživa u najboljoj momčadi svijeta. Štoviše, standardan je u Barceloninih prvih 11. S pet milijuna eura je negdje u sredini platne liste katalonskog kluba, što i ne čudi u konkurenciji Messija, Neymara i Suareza. No, tko bi se žalio na takvu plaću?

https://www.youtube.com/watch?v=CbR7HOvNIn8

4. Mario Mandžukić (Juventus) – oko četiri milijuna eura

Mandžukić već godinama trese mreže u Europi, dokazao se u Bundesligi, Primeri, a sad to isto radi i u Serie A. Osvojio i Ligu prvaka s Bayernom, a četiri i pol milijuna eura za takvog strijelca čini se sasvim opravdanim iznosom.

https://dashboard.jwplatform.com/videos/jSbqcc5i

5. Darijo Srna (Šahtar) – oko četiri milijuna eura

Srna je cijelu karijeru, nakon odlaska iz Hajduka, ostao u Šahtaru. Mnogi ne bi odoljeli zovu klubova iz Liga petice, zvali su i Srnu u mlađim danima, ali kapetan Vatrenih je svoju sreću pronašao u Ukrajini. Love ima i gazda Ahmetov…

6. Mateo Kovačić (Real Madrid) – tri i pol milijuna eura

Kraljevski klub platio ga je prošlog ljeta 30 milijuna eura, a Kovačić zarađuje sjajno za jednog 21-godišnjaka. Sljedeći ugovor, ukoliko se iskaže u Realu, mogao bi biti i puno veći.

https://www.youtube.com/watch?v=lp1LPFncSt8

7. Ivan Perišić (Inter) – tri i pol milijuna eura

Nekadašnji Hajdukov junior nije zarađivao malo ni u Wolfsburgu, a Inter je korak više u odnosu na ovog bundesligaša.

8. Marcelo Brozović (Inter) – tri milijuna eura

Brozoviću je dolazak u Inter prvi inozemni angažman nakon odlaska iz Dinama. Za neumornog veznjaka koji često postiže golove zainteresirani su i engleski velikani, poput Arsenala, pa nije nemoguće da Turopoljac na sljedećoj listi najplaćenijih nogometaša bude plasiran na višem mjestu.

https://www.youtube.com/watch?v=6Haos8bp8mg

9. Dejan Lovren (Liverpool) – tri milijuna eura

Lovren je na devetom mjestu s tri milijuna, što je odličan iznos za obrambenog igrača. S obzirom koliko je trener Jürgen Klopp zaljubljen u hrvatskog stopera, nije nemoguće i povećanje ugovora.

10. Vedran Ćorluka (Lokomotiv Moskva) – dva milijuna eura

Igrao je Ćorluka i za jače klubove, poput Manchester Cityja i Tottehnama, ali sreću je pronašao u Moskvi. Zvao ga je navodno ove zime i Guardiola u Bayern, ali Ćorluka ne “traži kruha preko pogače”. I dva milijuna su mu dosta…

vedran ćorluka