SAD i Hrvatska uskoro bi se mogle boriti za naklonost ovog genijalnog Borussijina klinca

Veznjaka uspoređuju sa svojim bivšim igračem Mariom Gotzeom

FOTO: Screenshot

Američki Hrvat Christian Pulisic proteklog je vikenda u dresu Borussije Dortmund postao osmi najmlađi debitant u povijesti njemačke nogometne lige, a samo par dana kasnije trener Thomas Tuchel uvrstio ga je u momčad koja će se natjecati za naslov u Europskoj ligi.

O kolikom se talentu radi govori činjenica da bi HNS uskoro mogao ući s SAD-om u borbu za ovog 17-godišnjaka, kojeg su već jednom prilikom željeli nagovoriti da zaigra za U-17 reprezentaciju, ali u tome nisu uspjeli.

Naime, Bild je objavio kako izbornik SAD-a Jürgen Klinsmann želi što prije Pulisica pozvati u reprezentaciju, a kao razlog tomu navode to što veznjak ima i hrvatsku putovnicu. Stoga namjerava osigurati njegov reprezentativni status, kako ne bi odlučio zaigrati za Hrvatsku.

Briljirao u Čileu

Riječ je, inače, o tinejdžeru koji je prošle godine briljirao u dresu SAD-a na Svjetskom prvenstvu igrača do 17 godina u Čileu. U Borussiju je došao 2015. godine, a s obzirom na to da su klub u siječnju napustili Adnan Januzaj i Junas Hoffman, trener Tuchel odlučio je prvoj momčadi priključiti njega i slovačkog stopera Jona Gorenca Stankovica (20).

Što se tiče njegovih kvaliteta, njemački Der Westen usporedio ga je s bivšim Borussijim veznjakom i trenutno nogometašem Bayerna Mariom Gotzeom.

“Svi smo svjesni koliko je sjajan igrač”, izjavio je trener mlade momčadi Dortmunda Hannes Wolf dodajući kako je i on napomenuo da je sličan njemačkom reprezentatvicu. No, navijači nisu skloni ovakvoj usporedbi.

https://www.youtube.com/watch?v=CQbCq8km_Lw

“Usporediti ga s Gotzeom je šala. Nevjerojatno je stvoriti toliku strku oko nogometaša koji je odigrao tek 20-ak minuta za prvu momčad”, poručio je Maurice Morth, koji piše za navijačku stranicu schwatzgelb.de.

Pulisic je, podsjetimo, s klupe ušao tijekom utakmice s Inglostadtom, koju je Dortmund dobio s dva gola Pierrea-Emericka Aubameyanga.