Šuker i službeno smijenio Čačića, novi trener reprezentacije je Zlatko Dalić

Predsjednik HNS-a obratio se nakon sinoćnjeg fijaska reprezentacije

Predsjednik HNS-a Davor Šuker objavio je kako je novi izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić. Rekao je to na izvanrednoj press konferenciji. Kazao je kako je to jednoglasna odluka izvršnog odbora.

“Napravili smo prekid suradnje s Čačićem. Razgovaralo se o mogućim imenima i došli smo do Zlatka Dalića. On je krenuo u 11.30 iz Splita pa kreće s nama na put u Kijev”, kazao je Šuker.

Smjena Čačića nakon sinoćnjeg fijaska

Šuker je kazao da je Dalić odmah prihvatio poziv da bude izbornik i da mu je HNS odlučio dati puno povjerenje. Na upit što je presudilo da Dalić postane novi izbornik, Šuker je rekao da im je u ovom trenutku bila vodilja to da izbornik bude hrvatski trener.

Iz HNS-a su se na smjenu Čačića s mjesta izbornika odlučili nakon sinoćnjeg fijaska u utakmici na Rujevici gdje je Hrvatska s Finskom odigrala neriješeno. Rezultat je bio 1:1.

Dalićev debi već u ponedjeljak

Dalić će reprezentaciju tako voditi već u ponedjeljak kada je utakmica protiv Ukrajine, posljednja kvalifikacijska za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Dalić je igrao u Hajduku, Cibaliji, Veležu i Varteksu.

U Varteksu je dobio i prvi trenerski angažman, nakon čega je bio pomoćnik Dražena Ladića u hrvatskoj mladoj reprezentaciji, a od klubova je vodio Rijeku, Dinamo Tiranu, Slaven Belupo, Al Faisaly, Al Hilal te Al Ain.