Sammir kaže da mu je odlično u Kini, ali da bi se volio vratiti u Dinamo

Nekadašnji hrvatski reprezentativac član je kineskog prvoligaša Jiangsu Saintyja

FOTO: PIXSELL

Bivši dugogodišnji nogometaš zagrebačkog Dinama i igrač koji ima sedam nastupa za hrvatsku reprezentaciju, 28-godišnji Sammir, sada je član kineskog prvoligaša Jiangsu Saintyja, a u zadnjem je intervjuu istaknuo kako bi volio ponovno zaigrati za Modre.

Brazilski Hrvat bio je član Dinama sedam godina, u razdoblju od 2007. do 2014. “Pratim ja HNL i u Kini, kako ne, vidio sam da je i Hajduk bio prvi. Očito sam ja morao otići da bi se to dogodilo. Volim Dinamo, volim Zagreb, ali jednostavno sam morao otići da probam i nešto drugo”, rekao je za 24sata Sammir, koji bi volio ponovno zaigrati na hrvatskim travnjacima.

“Možda se jednom i vratim, tko zna?! Volio bih jednog dana opet zaigrati za Dinamo”, rekao je.

Žao mu je Ademija

Bivši dinamovac prokomentirao je i slučaj s Arijanom Ademijem, nogometašem Modrih koji je bio pozitivan na doping kontroli nakon utakmice Lige prvaka. “Čuo sam za cijeli slučaj s Ademijem i jako mi je žao zbog svega. Ari je velik čovjek i velik igrač”, izjavio je nekadašnji hrvatski reprezentativac te zatim prokomentirao život u Kini.

“Nema tu zaustavljanja na ulici, traženja autograma i sličnih stvari. Ovo je grad od osam milijuna stanovnika, nitko ni na koga ne obraća previše pozornosti, pa tako ni na mene. Družim se s jednim Brazilcem, jednim Argentincem i dvojicom Islanđana. S Kinezima i ne baš, teško mi se sporazumijevati. Jezik je izuzetno težak, ne mogu baš reći da sam išta naučio od dolaska ovamo”, izjavio je Sammir.

Kinezi nisu zločesti kao Hrvati

Bivši dinamovac tijekom boravka u Hrvatskoj bio je često na udaru kritika. U Kini je, kaže, zadovoljniji. “Kakvi su Kinezi? Super, nisu zločesti kao Hrvati”, završio je.