Perković kaže da se nakon osvajanja srebra odmah sjetila Blanke Vlašić

Perković je odličje osvojila zahvaljujući hicu u posljednjoj seriji od 67.39 m

FOTO: AFP

Hrvatska atletičarka Sandra Perković podijelila je svoje dojmove nakon osvajanja srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u kineskom Pekingu. Otkrila je da nije zadovoljna što nije uspjela stići do prvog mjesta, ali da je utjehu pronašla u tome što zlato nije svojedobno uspjela osvojiti niti Blanka Vlašić koja je bila u životnoj formi.

“Imam razloga biti ljutita zbog toga što nisam osvojila zlato, ali nisam ljuta. Sjetila sam se Blanke Vlašić koja je osvojila srebro kada je bila u životnoj formi. Valjda nam nije suđeno”, prenosi izjavu hrvatske atletičarke HRT.

`Pokazala sam da mogu`

Sandra Perković je srebrnu medalju osvojila zahvaljujući hicu u posljednjoj seriji od 67.39 metara, a prokomentirala je kako su joj uvjeti u Pekingu predstavljali problem.

“Bilo je poprilično sklisko. Mučila sam se jer je disk bježao, no u posljednjoj seriji sam pokazala da mogu”, rekla je Perković.

“Natjecanje je bilo teško za mene. Bila sam u jako dobroj formi koju danas nisam mogla realizirati. Ponekad nije dobro biti u jako dobroj formi, disk je bio prebrz i nije htio proći kroz mrežu, a znam da bi svaki hitac, da je prošao mrežu, bio jako dalek. Kada netko u mojoj poziciji dođe na veliko natjecanje, tada ne može kalkulirati, ali u drugoj seriji sam išla na sigurno, pa je disk otišao previše lijevo što također nije bilo dobro. Kada sam u šestoj seriji bila na četvrtoj poziciji, to je bilo najgora moguća situacija. Tada sam rekla sama sebi: ‘OK, stvari stoje tako kako jesu, ali bez medalje ne možeš kući’. Bacila sam u takvoj situaciji 67 i pol metara, pa možete samo zamisliti što sam mogla u prvih pet”.

Zlatnu medalju osvojila je 25-godišnja Kubanka Denia Caballero, koja je već u prvoj seriji bacila disk do 69.28m, što je bilo nedostižno za konkurenciju. Caballero je u Peking stigla s najboljim rezultatom sezone (70.65m), a da joj je ovo najbolja godina u karijeri potvrđuje i da je svih svojih 10 najboljih hitaca izvela upravo u 2015. U finalu je izvela svoj treći najbolji hitac u karijeri.

Trener je pohvalio njene hice

Perković je imala problema s izbačajem tijekom čitavog natjecanja, u prvoj, trećoj i petoj seriji njezin disk je završavao u mreži s desne strane, baš kao i dva hica tijekom zagrijavanja, dok je u drugoj seriji bacila 65.35m s tim da je disk završio na samom lijevom rubu sektora, dok je u četvrtoj bacila 65.37m. Ipak, u posljednjoj seriji smogla je psihičke snage za najbolji hitac natjecanja od 67.39m koji joj je donio srebro.

“Trener mi je rekao kako su svi hici koje sam bacila tehnički bili savršeni. Jednostavno, krug je bio malo prebrz. To su ti hici koji imaju jako veliku silu koji ‘izvuku’ disk stotinku ranije. Da je disk izašao stotinku kasnije, pogodio bi sektor i išao bi jako daleko. To je tako kada ste u vrhunskoj formi, to vam je kao dvosjekli mač. Još sam jučer imala i malu temperaturu što me je malo i omelo, ali danas sam se probudila svježa, odmorna i voljna i najvažnije mi je da sam dala sve od sebe”, zaključila je Perković koja uz zlato iz Moskve i srebro iz Pekinga sa SP-a, ima i zlato s Olimpijskih igara u Londonu 2012., te tri naslova europske prvakinje (Stuttgart 2010, Helsinki 2012, Zurich 2014).

“Do kraja sezone još me očekuju nastupi na ‘Hanžeku’ i u Bruxellesu. To su mitinzi na kojima volim bacati i pokazat ću za što sam sve spremna”.