Perković osvojila svjetsko zlato

Do drugog svjetskog naslova došla je hicem od 70,31 metar

Croatia's Sandra Perkovic competes in the final of the women's discus throw athletics event at the 2017 IAAF World Championships at the London Stadium in London on August 13, 2017. / AFP PHOTO / Kirill KUDRYAVTSEV
FOTO: AFP

Sandra Perković osvojila je zlato na Svjetskom prvenstvu u atletici u Londonu. Najbolja hrvatska bacačica diska do naslova je došla hicem od 70,31 metar. Druga je Dani Stevens koja je s 69,64 metara bacila osobni rekord, dok je broncu osvojila Francuskinja Melina Robert-Michon sa 66.21 metara. Braniteljica naslova Denia Caballero natjecanje u Londonu završila je na petom mjestu sa 64,37 metra.

U prvoj seriji, Perković je bacila disk 69,30 metara. U drugoj seriji Sandrin disk je letio 70,31 metar, što je treći najbolji rezultat u povijesti svjetskih prvenstava. U trećem hicu, Perković je bacila nešto manje, 70,28 metara, dok je u četvrtom dobacila 69,81 metara. U petoj i šestoj seriji, napravila je prijestup.

Drugi svjetski naslov za Perković

Sandra Perković već ima svjetski naslov. Na svom drugom Svjetskom prvenstvu u životu, kao 23-godišnjakinja, Perković je osvojila zlato. Dvije godine kasnije u Pekingu nije uspjela obraniti naslov. Bolja je bila Kubanka Denia Caballero.

Osim dva svjetska naslova, Perković ima i dva olimpijska zlata. Prvo je osvojila u Londonu prije pet godina, a drugo prošle godine u Rio de Janeiru.