Saznali smo detalje o utakmicama HNL-a koje će prenositi HRT: Četiri derbija, samo jedan između Dinama i Hajduka

S prijenosima utakmica počinju tek od desetog kola

05.05.2021., Split - Hrvatski Telekom Prva liga, 22. kolo, HNK Hajduk - GNK Dinamo. Photo: Milan Sabic/PIXSELL
FOTO: Milan Sabic/PIXSELL

HRT je prije osam dana s veseljem najavio kako se prijenosi utakmica 1. Hrvatske nogometne lige nakon 11 godina vraćaju na njihove programe. To je rezultat, kako je tada objavljeno, dogovora Hrvatskog Telekoma i HRT-a, a iduće četiri godine prikazat će se 27 utakmica po sezoni.

Kako bismo dobili malo više informacija o novoj shemi koju je HRT nedavno najavio, javili smo se Hrvatskom Telekomu s nekoliko pitanja. Zanimalo nas je, primjerice, koje će točno utakmice i u kojim terminima HRT prenositi, kao i koliko derbija planiraju prenositi.

Odgovorili su nam da će se sve utakmice i svi derbiji 1. HNL-a u novoj sezoni moći gledati “isključivo na TV platformama Hrvatskog Telekoma koji ima prava televizijskog prijenosa za sljedeće četiri natjecateljske sezone, zaključno s natjecateljskom sezonom 2025./26.”

HRT u igru ulazi od desetog kola

Ispostavlja se da će gledatelji HRT-a u njihovom programu moći gledati utakmice tek od desetog kola, i to samo dio njih. Konkretno, njih 27, kako je i javljeno prije nekoliko dana.

Svi koji žele gledati prvih devet kola moći će to preko MaxTV-a, IskonTV-a ili EVO TV-a koji su TV platforme Hrvatskog Telekoma. Neke od utakmica koje će se odigrati u prvih devet kola su i ove:

Hajduk-Rijeka (2. kolo, 22.-24.srpnja), Dinamo-Hajduk (5. kolo 12.-14. kolovoz), Dinamo-Osijek (6. kolo, 19.-21. kolovoz), Osijek-Hajduk (7. kolo, 26.-28. kolovoz), Dinamo-Rijeka (8. kolo, 2-4. rujna) te Rijeka-Osijek (9. kolo, 9.-11. rujna).

HRT će prenositi četiri derbija

Od desetog kola će se, dakle, utakmice moći pratiti na HRT-u, a među utakmicama koje će HRT prenositi bit će i četiri derbija. Od njih četiri će samo jedan biti između Dinama i Hajduka, odgovorili su nam iz HT-a. Osim toga, prenosit će i samo tri od 20 međusobnih susreta Dinama, Hajduka, Osijeka i Rijeke.

Time je zatvorena priča od četiri prijenosa derbija u sljedećoj sezoni. S tim da HRT-u ostaju još 23 utakmice koje će prenositi, ali one neće biti derbiji.

Sve će se ići na MaxSport kanalima

Hrvatski Telekom nam je poručio i da će se sve utakmice 1. HNL lige prenositi na njihovim TV platformama. Bit će emitirane u sklopu dva nova MaxSport kanala.

S početkom nove sezone, koja počinje 15. srpnja, jedino mjesto za sve utakmice HNL-a, posebno kada se radi o derbijima, bit će programi na platformama HT-a. “MAXSport kanali kreću s emitiranjem krajem lipnja, a prvi veliki prijenos bit će 9. srpnja utakmica Superkupa Dinamo-Hajduk”, odgovorili su nam s HT-a.