Sevilla je svladala Getafe 5-0, uz tri jedanaesterca i tri gola Gameira

Sevilla se popela do 9. mjesta na prvenstvenoj ljestvici

Sevilla's French forward Kevin Gameiro reacts after missing a header during a UEFA Champions league Group D football match between Manchester City and Sevilla at the Etihad Stadium in Manchester, north west England on October 21, 2015.       AFP PHOTO / OLI SCARFF
FOTO: AFP

Hat-trick Francuza Kevina Gameira i tri opravdano dosuđena kaznena udarca za Sevillu obilježili su uvjerljivu 5-0 pobjedu Andalužana nad Getafeom na njihovom Sanchez Pizjuanu.

Sevilla se s tri boda i popravljenom gol-razlikom popela do 9. mjesta na prvenstvenoj ljestvici, na kojoj vrh pripada madridskom Realu nakon subotnje 3-1 pobjede na gostovanju kod Celte.

Granada i Betis remizirali

Granada i Betis podijelili su bodove. Domaći su poveli u 3. minuti pogotkom Foulquiera, a u 40. minuti je kazneni udarac za goste iz Seville za konačnih 1-1 realizirao Ruben Castro.

Na ljestvici španjolskog prvenstva nakon nepotpunog 9. kola vodi Real Madrid s 21 bodom, ispred Celte i Barcelone koji imaju tri manje. Španjolski prvak tek treba odigrati svoju utakmicu u ovom krugu, a učinit će to u nedjelju protiv Eibara.