Šimuniću jedinica iz psihologije, a trebao bi motivirati reprezentaciju

Šimuniću je namijenjena uloga veze između igrača i izbornika

14.12.2014., stadion u Maksimiru, Zagreb - MAXtv,1. HNL, 19. kolo, GNK Dinamo - HNK Slaven Belupo. Ante Cacic pozdravlja se s Josipom Simunicem. 
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

On je oličenje poštenja i čestitosti. Bit će bitan faktor u stvaranju atmosfere u reprezentaciji. Omiljen je među navijačima i igračima. Pomoći će mi da kreiramo ugodnu atmosferu oko i u reprezentaciji, pravdao je tim riječima hrvatski izbornik Ante Čačić izbor Josipa Šimunića za jednog od svojih pomoćnika.

Šimunićev odabir u stručni stožer reprezentacije izazvao je kritike jer je međunarodnu karijeru završio Fifinom kaznom zbog onog skandiranja na Maksimiru. No, Čačić je branio svoj izbor jer mu je ovaj dugogodišnji reprezentativac potreban kako bi mu nakon niza loših rezultata (Azerbejdžan, Norveška) i incidenata (San Siro, svastika na Poljudu) pomogao motivirati igrače i biti njihova veza s izbornikom.

Loši rezultati

Međutim, rezultati njegovih testova prilikom pohađanja trenerske akademije HNS-a govore da ih je prilično loše riješio, pogotovo onaj dio koji se tiče psihologije. Bivši hrvatski reprezenztaivac bio je polaznik VIP grupe za Uefinu B licencu. Prema rezultatima koje je HNS objavio 14. listopada izašao je na tri ispita. Najbolje je prošao u Osnovama metodike gdje je ocijenjen četvorkom, dok je iz Osnova psihologije zaradio jedinicu. Zanimljivo je da nitko od ostala 23 polaznika nije dobio ocjenu nedovoljan iz tog predmeta.

simunic
Kada je u pitanju treći ispit, Osnove teorije treninga, i tu nije bio pretjerano uspješan. Ocijenjen je dvojkom, a prema pravilniku HNS-ove akademije ta ocjena nije dovoljna za dozvolu za dobivanje licence za viši stupanj polaganja, tj. dobivanja Uefine A licence.