Nekad je nužno odabrati stranu

Sjećate se onog fotografa kojeg su naši nogometaši skoro zgazili? Ovo su njegove genijalne fotke

AFP-ov fotograf Yuri Cortez snimio je možda najbolje fotke ovog prvenstva

Croatia's forward Mario Mandzukic (C) offers to help AFP photographer Yuri Cortez after he fell on him with teammates while celebrating their second goal during the Russia 2018 World Cup semi-final football match between Croatia and England at the Luzhniki Stadium in Moscow on July 11, 2018. / AFP PHOTO / Yuri CORTEZ / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MOBILE PUSH ALERTS/DOWNLOADS
FOTO: AFP

Nakon gola Marija Mandžukića koji je Hrvatsku u 109. minuti odveo u finale Svjetskog prvenstva naši su nogometaši, sjećate se, skoro pregazili jednog od fotografa koji je uz liniju snimao utakmicu Hrvatske i Engleske.

No, vjerojatno najbolji dio cijele priče je što AFP-ov fotograf i urednik Yuri Cortez nije zaboravio zašto je tamo pa evo, sada imamo možda najbolje fotografije ovog Svjetskog prvenstva. Dok su naši nogometaši padali po njemu, Cortez je naprosto odlučio to sve fotografirati.

Vida mu je dao pusu

Hrvatski reprezentativci su se momentalno nakon naleta na Corteza prilično zabrinuli za njegovo stanje, ali nakon što su zaključili da je dobro Domagoj Vida odlučio mu je dati pusu u čelo, a uključili su ga i u svoje slavlje.

Cortez je nakon utkamice opisao što se zapravo tamo dogodilo. Rekao je kako je baš htio promijeniti objektiv kad su igrači krenuli prema njemu. “Dolazili su mi sve bliže i bliže, sve dok me nisu gurnuli. Bila je prava ludnica. Bili su presretni. Odjednom im je postalo jasno da sam zarobljen ispod njih. Pitali su me kako sam, jedan od njih je podignuo moje naočale s poda, a drugi mi je dao pusu. U svakoj situaciji fotografiram i to sam i ovaj put napravio”, rekao je. A mi snažno sugeriramo da pogledate fotke, zbilja su senzacionalne.