Slaven Belupo s 3-0 pobijedio Rijeku i izborio finale nogometnog Kupa

Slaven Belupo je po drugi puta u povijesti ušao u finale Kupa

05.04.2016., Gradski stadion, Koprivnica - Polufinale hrvatskog nogometnog kupa, NK Slaven Belupo - HNK Rijeka. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Nogometaši Slaven Belupa plasirali su se u finale Hrvatskoga nogometnoga kupa nakon što su u uzvratnom susretu polufinala u Koprivnici pobijedili Rijeku s 3-0 (1-0). U prvom susretu na Rujevici Rijeka je slavila s 2-1.

Slaven Belupo je po drugi puta u povijesti ušao u finale Kupa odigravši u uzvratu u Koprivnici protiv Rijeke najbolju utakmicu sezone. Trener domaćih Željko Kopić nadigrao je kolegu na klupi Rijeke Matjaža Keka. Koprivnički sastav je pogocima Muzafera Ejupija (44), Filipa Ozobića (55) i Nikole Pokrivača (72) nadoknadio poraz (1-2) iz Rijeke.

U srijedu Dinamo i Hajduk

Riječka momčad razočarala je igrom, te nakon što su u subotu s remijem 0-0 navjerojatnije izgubili šansu za naslov prvaka, ispali i iz Kupa protiv momčadi koju su u šest ovosezonskih dvoboja dobili samo jednom. Slaven Belupo je jedini put u finalu igrao 2007. kada je poražen od Dinama (0-1, 1-1).

U drugom polufinalu u srijedu na Maksimiru Dinamo brani prednost od 2-0 protiv Hajduka. Finale je 10. svibnja u Osijeku.