Bilić je s West Hamom ušao u četvrtfinale FA kupa i sada bi mogao igrati protiv Manchester Uniteda

Chelsea je s 5-1 deklasirao Manchester City koji je igrao s juniorima

West Ham United's Croatian manager Slaven Bilic watches his players ahead of the English Premier League football match between Southampton and West Ham United at St Mary's Stadium in Southampton, southern England on February 6, 2016. / AFP / GLYN KIRK / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.  /
FOTO: AFP

Nogometaši West Hama plasirali su se u četvrtfinale FA kupa uvjerljivom 5-1 pobjedom ostvarenom na gostovanju kod Blackburn Roversa. Sastav iz Championshipa bolje je otvorio utakmicu i poveo prije no što su igrači Slavena Bilića povezali pet pogodaka i plasirali se među osam najboljih momčadi u natjecanju.

Ovo čekali gotovo sto godina

Golom Bena Marshalla poveo je engleski drugoligaš u 20. minuti utakmice. Gol je bio lijep, postignut prizemnim udarcem uz lijevu vratnicu Darrena Randolpha, a na sličan je način za izjednačenje samo šest minuta kasnije pogodio Victor Moses. Golom Dimitrija Payeta, krasnim, iz slobodnog udarca otišlo se na odmor s prednošću momčadi koja se nalazi na sedmom mjestu engleske Premier lige. Utakmicu je riješio u siječnju pridošli Emmanuel Emenike pogodivši za 3-1 i 4-1, samo da bi Payet u sudačkoj nadoknadi utakmice postavio konačan rezultat.

Ukupnih 5-1 predstavlja i najuvjerljiviju pobjedu West Hama u ovom natjecanju još od 5. veljače 1910. godine kada su istim rezultatom srušili Wolverhampton. Zanimljivo, pet golova u FA kupu postigli su u prethodnih jedanaest gostujućih utakmica zajedno. U susret su ušli sa samo jednim gostujućim slavljem u posljednjih deset ogleda u svim natjecanjima.

Nogometaši Chelseaja na svome su Stamford Bridgeu deklasirali Manchester City s 5-1 i plasirali se u četvrtfinale FA kupa.
Najuvjerljivija je to pobjeda Chelseaja nad Građanima još od listopada 2007. kada je londonski klub u Premier ligi slavio sa 6-0. Ujedno je Chelsea pobijedio Manchester City u FA Cupu prvi put nakon 101 godine. Za City je ovo najteži poraz u ovom natjecanju u posljednjih 28 godina.

Petorica juniora

Sve se ovo vjerojatno ne bi dogodilo da menadžer Manchester Cityja Manuel Pellegrini na teren nije izveo praktički drugu momčad u kojoj su bila petorica juniora. Opravdao je to brojnim ozljedama i nadolazećom utakmicom protiv kijevskog Dinama u osmini finala Lige prvaka.

Bilić na Manchester United?

Veliko je iznenađenje napravio Crystal Palace koji je na White Hart Laneu pobijedio Tottenham s 1:0. Strijelac je u posljednjim sekundama prvog poluvremena bio Martin Kelly.

Bilićeva momčad će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz dvoboja između trećeligaša Shrewsbury Towna i Manchester Uniteda (igra se u ponedjeljak). Crystal Palace ide na Reading, Chelsea na Everton, a pobjednik ponovlejnog ogleda Arsenala i Hull Cityja na Watford.


REZULTATI:

Blackburn (II) – West Ham 1-5

Tottenham – Crystal Palace 0-1

Chelsea – Manchester City 5-1

Bournemouth – Everton 0-2

Reading (II) – WBA 3-1

Watford – Leeds United (II) 1-0

Arsenal – Hull City (II) 0-0