Nekad je nužno odabrati stranu

Slovenac Peter Prevc upravo je postao svjetski prvak u skijaškim letovima. Jedan let bio je dugačak 244 metra

Prije četiri godine slavio je drugi Slovenac, Robert Kranjec

Slovenia's Peter Prevc competes during a trial jump at of the Ski Flying World Championships at Kulm, Bad Mitterndorf, Austria on January 16, 2016.  / AFP / APA / ERWIN SCHERIAU / Austria OUT
FOTO: AFP

Slovenija opet slavi uspjeh najboljeg sportaša države za 2015. godinu. Peter Prevc je, nakon slavlja na Novogodišnjoj turneji u skijaškim skokovima, u subotu postao i svjetski prvak u skijaškim letovima.

Prevc (24) je pobijedio na natjecanju u austrijskom Kulmu nakon što je zbog prejakog vremena otkazana četvrta, posljednja serija. Prevc je bio u drugi nakon prvog dana, a onda je u trećoj seriji skočio 244 metra, postavivši novi rekord skakaonice.

Prije dvije godine brončani

Ta serija je bila na rubu regularnosti, ostvarivani su čudni rezultati i natjecateljski odbor je odlučio otkazati četvrtu seriju. Drugo mjesto pripalo je Norvežaninu Kennethu Gangnesu, dok je treći Austrijanac Stefan Kraft.

https://www.youtube.com/watch?v=HwZpxo7pvKc

Prevc je prije dvije godine u Harrachovu bio treći, a osim njega, samo je Robert Kranjec od slovenskih skakača bio svjetski prvak (2012. godine).