Smijenjen predsjednik HNK Hajduk, predsjednik Nadzornog odbora i sportski direktor podnijeli ostavke

Za odlazak Brbića glasovalo je pet od devet članova Nadzornog odbora

23.08.2015., stadion Poljud, Split - MAXtv 1. HNL, 07. kolo, HNK Hajduk - NK Osijek. Ljubo Pavasovic Viskovic i Marin Brbic.
 Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Šokantne promjene u Hajduku! Nadzorni odbor smijenio je predsjednika splitskog kluba Marina Brbića da bi nakon toga predsjednik NO-a Ljubo Pavasović Visković podnio neopozivu ostavku! Klub će dobiti vršitelja dužnosti u narednih nekoliko dana.

Ugledni odvjetnik Pavasović Visković je još prije deset dana najavio svoj mogući odlazak iz kluba, zbog nesuglasica u NO-u.

“Sigurno je da razmišljam o odlasku iz Hajduka. Ovako dalje ne ide”, kazao je tad Pavasović Visković.

U Nadzornom odboru stvorila se kritična masa nezadovoljnih koja je na kraju izglasala Brbićevu smjenu.

Brbić smijenjen glasovima 5:4

Za odlazak Brbića glasovalo je pet od devet članova NO-a: Šalinović, Marasović, Marinov, Santini i Krnić. Odmah je potom Ljubo Pavasović Visković podnio neopozivu ostavku na mjesto predsjednika NO-a.
Dopredsjednik NO-a Zoran Mamić izjavio je kako će naknado odlučiti o svojoj sudbini u Hajduku. Ispada da je peti, presudni glas za smjenu Brbića dao Guste Santini.

I dok je Brbiću izglasano nepovjerenje, sportski direktor Goran Vučević, dobio je povjerenje Nadzornog odbora. No, vrlo brzo je i on podnio ostavku uz poruku da ne može ostati u klubu kad odlaze njegovi najbliži suradnici.

Pavasović Visković je, pak, potvrdio da je njegova ostavka na mjesto predsjednika NO-a neopoziva. Ipak, ostat će o NO-u, s time da će zamrznuti status do Skupštine kluba u srpnju, kako bi Grad Split pronašao rješenje za predsjednika kluba.