Spahija želi što prije u NBA-ju vidjeti Darija Šarića i Marija Hezonju

Bivši izbornik trenutno je pomoćni trener Atlante Hawksa koja igra u finalu Istoka

09.11.2013., dvorana Drazen Petrovic, Zagreb - ABA liga, 7. kolo, KK Cibona - Maga Vizura.  Neven Spahija. 
Photo: Daniel Kasap/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Bivši hrvatski košarkaški izbornik Neven Spahija, koji trenutno obavlja dužnost pomoćnog trenera Atlanta Hawksa, progovorio je uspjehu kluba ove sezone te je rekao da dogodine u NBA-ju vidi Darija Šarića i Marija Hezonju.

– Mi smo ove godine dobili više komplimenata za rezultate i igru nego ovaj klub od početka postojanja franšize. Koliki je moj udio u tome o tome zaista ne mogu govoriti i suditi, neka to radi netko drugi. Ja mogu samo kazati da se osjećam privilegiran što sam dio tog sistema i sustava i da sam danas član jednog od najuspješnijih stručnih štabova u Americi – izjavio je spahija pa je prokomentirao igre hrvatskih košarkaša.

Promjenjiva forma

– Imamo Bojana Bogdanovića u Netsima, Damjana u Pacersima, ja sam evo pomoćnik u Atlanti. Nadam se da će se uskoro priključiti još neki hrvatski igrači. Tu prije svega mislim na Marija Hezonju i Darija Šarićaizjavio je Spahija za HRT te je prokomentirao formu hrvatskih igrača Bojana Bogdanovića i Damjana Rudeža.

– Normalno je da su imali dosta oscilacija, što je logično ta prvu godinu igranja u NBA-u. Međutim, pogotovo Bojan, kako je sezona išla prema kraju dobio je sve veću i važniju ulogu u tom sustavu – dodao je Spahija.

Želi ostati u NBA-ju

Uz to potvrdio je njegova ambicija ostati što duže u NBA, ali i da ne zna što će se na kraju dogoditi. Osim toga, u razgovoru za HRT je potvrdio da ga je kontasktirao Savez kako bi preuzeo klupu Hrvatske.

– Mene je Savez intervjuirao, imali smo jedan razgovor, međutim ja sam dao na znanje da su moje obaveze u NBA ligi takve da nisam u mogućnosti to prihvatiti – izjavio je Spahija čija je Attlanta prošla u finale Istočne konferencije.