Španjolci se raspisali o Dinamovom Anti Ćoriću (za kojeg se tuče pola Europe)

U samom uvodu su napisali kako braća Mamić zadovoljno trljaju ruke

17.04.2015., stadion Kranjceviceva, Zagreb – MAXtv 1. HNL, 29. kolo, NK Lokomotiva – GNK Dinamo. Ante Coric. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Talent Dinamovog veznog igraća Ante Ćorića privukao je i novinare španjolskog sportskog dnevnika El Mundo Deportiva. U nedjeljnom izdanju posvetili su mu cijelu stranicu. U samom uvodu su napisali kako braća Mamić zadovoljno trljaju ruke jer nakon transfera Luke Modrića u Real, Matea Kovačića u Inter te Alena Halilovića u Barcelonu, imaju novog mladog talenta za kojeg će se boriti pola Europe.

– Ime mu je Ante Ćorić. Ima 18 godina, veznjak je i tehnički je dobar kao i oni – napisao je novinar Mundo Deportiva pa ga je uporedio s Modrićem. Također novinar je napomenuo da je Ćorić u mlađim kategorijama bio u Red Bull Salzburg. Uz to navodi kako je njegov sadašnji trener Zoran Mamić izjavio kako je bolji od Bobana i Prosinečkog u tim godinama.

Je li vrijeme za odlazak iz Dinama?

– To su velike riječi jer su njih dvojica bili dio momčadi koja je 1987. osvojili Svjetsko juniorsko prvenstvo – napomenju Španjolci. Uz to pišu kako je Ćorićev idol Ronaldinho te da je priznao kako ponekad pokušava kopirati neke njegove poteze.

https://www.youtube.com/watch?v=UXGbRv3ghMc

– Ćorić je dobar u driblingu, tehnički je potkovan i ima odlično dodavanje, a tek mu je 18 godina. Pitanje koje se postavlja je treba li nastaviti karijeru u Dinamu ili je vrijeme da zaigra u boljoj ligi – završava tekst posvećen Dianamovom dragulju.