Španjolska je odigrala još jednu prijateljsku utakmicu. Evo zašto se i nije baš proslavila

Prije par dana prekinuli su niz od sedam pobjeda

Spain's goalkeeper Iker Casillas reacts during the friendly football match Spain vs England at the Jose Rico Perez stadium in Alicante on November 13, 2015.   AFP PHOTO/ JOSE JORDAN / AFP / JOSE JORDAN
FOTO: AFP

Suparnik hrvatske nogometne reprezentacije na ovogodišnjem EURU u Francuskoj, aktualni europski prvak Španjolska u pripremnoj je prijateljskoj utakmici igranoj u nedjelju na gostovanju kod Rumunjske u Cluju odigrala 0-0.

Dva remija u nizu

Španjolci su tako u obje utakmice igrane ovoga tjedna remizirali, prije tri dana su u Udinama protiv Italije odigrali 1-1.

Casillasov rekord

Utakmicu je inače obilježio veliki Iker Casillas. Naime, ovo mu je bila 166 utakmica za Španjolsku, te postao europski nogometaš s najviše nastupa za reprezentaciju prestigavši Latvijca Vitalijsa Astafjevsa. Casillas je također uspio sačuvati mrežu praznu u svojih osam posljednjih reprezentativnih nastupa (710 minuta).

Prekinut niz

Podsjetimo i na to da je Španjolska prije par dana odigrala remi s Italijiom (1:1) te su na taj način prekinuli niz od sedam pobjeda, a gol koji im je zabio Insigne je prvi koji su primili nakon 608 minuta.

Hrvatska i Španjolska igrat će u posljednjem, 3. kolu skupine D 21. lipnja u Bordeauxu. Uz njih u skupini su još Turska i Češka.

Tko je igrao?

Španjolska: Casillas – Jordi Alba, Bartra, Pique (Nacho, 52), Mario Gaspar – Nolito (Isco, 46), Sergi Roberto (Fabregas, 60), David Silva (Morata, 79), Koke, Pedro (Mata, 67) – Paco Alcacer (Aduriz, 60)