Nekad je nužno odabrati stranu

Španjolcima je izgledno da se Mandžukić ne vraća u Atletico, a spominju i Wolfsburg

Mandžukić je inozemnu karijeru započeo u Wolfsburgu 2010. godine

FOTO: AFP/AFP

Mario Mandžukić otišao je na godišnji odmor i, čini se izglednim, neće se vratiti da bi ponovno nosio Atleticov dres”, uvod je teksta jednog španjolskog sportskog dnevnog lista koji ukazuje na rastanak napadača hrvatske nogometne reprezentacije i madridskog kluba.

Dodaje se da su u klubu prepoznali Mandžukićev doprinos, ali i da Atletico, želi li držati korak s Barcelonom i Real Madridom, mora potražiti novo rješenje u napadu.

Očito je da napadač doveden iz minhenskog Bayerna za 22 milijuna eura više nije taj. Mandžukić je lijepo počeo svoju španjolsku epizodu, ukupno je ove sezone postigao 20 golova za klub, međutim, posljednji datira još iz veljače što je za takvog igrača, ipak, neoprostiv podatak koji mu ne garantira svjetlu budućnost unatoč ugovoru do 2018. godine.

Zatvaranje kruga

No, Mandžukić ne treba brinuti. As navodi da zainteresiranih za njegove usluge ima. Već otprije se spominje Monaco, iz Milana su poručili da im se “Mandžukić sviđa“, a novost je interes Wolfsburga. Upravo je u tom klubu hrvatski napadač započeo nogometni uspon koji ga je doveo do Bayerna i naslova u Ligi prvaka i cijelog niza trofeja osvojenih s njemačkim velikanom. Uslijedio je odlazak u Atletico, a čini se da bi se krug sada mogao zatvoriti.

“Mandžukić je ondje igrao dvije sezone i u Wolfsburgu su sretni što postoji mogućnost njegova povratka. Odnos između Atletica i Wolfsburga je dobar”, zaključuje izvor.