Španjolski tjednik piše da bi Ivan Rakitić mogao preći u Chelsea ako Diego Simeone postane trener tog kluba

Argentinac je želio hrvatskog reprezentativca dovesti iz Seville u Atletico

FOTO: AFP

Španjolski su mediji posljednjih dana pisali kako je argentinski stručnjak Diego Simeone, aktualni trener Atletico Madrida, dogovorio prelazak u Chelsea. Spominju se i prvi igrači koje bi želio dovesti na Stamford Bridge, a među njima je i jedan Hrvat.

Kako izvještava španjolski tjednik Don Balon na svojoj internetskoj stranici, Simeone silno želi veznjaka Barcelone Ivana Rakitića. Spomenuti izvor podsjeća da je Argentinac želio 27-godišnjeg hrvatskog reprezentativca dovesti iz Seville u Atletico, ali nije uspio konkurirati ponudi Barcelone.

Želi i Cavanija i Reusa

Sada se nada da će, ako postane menadžer Chelseaja, izdašnom novčanom ponudom nagovoriti Katalonce da se odreknu jednog od glavnih aduta. Simeone smatra da, koliko god važan bio, Rakitić u Barceloni ipak nema status nedodirljivog igrača, posebno nakon dolaska Arde Turana, te da bi u slučaju dobre ponude mogao biti prodan. Naravno, pitanje je i što će na eventualnu mogućnost transfera reći sam igrač koji u ovom trenutku pregovara o produljenju suradnje s europskim prvacima.

https://www.youtube.com/watch?v=nXZblPn_DKA

Don Balon navodi imena još dvojice igrača koje će Simeone nastojati dovesti u London ako postane trener Chelseaja. Riječ je o napadaču PSG-a Edinsonu Cavaniju, te krilnom igraču Borussije Dortmund Marcu Reusu.