Sponzor zaprijetio Kovačiću i Brozoviću da bez rezultata nema ni novca

Pirelli će prekinuti suradnju ne bude li trofeja i europskih utakmica

Inter Milan's Croatian midfielder Mateo Kovacic reacts during the Italian Serie A football match Inter Milan vs Sampdoria at San Siro Stadium in Milan on October 29, 2014.  /
FOTO: AFP/AFP PHOTO

U velikim bi se problemima mogao naći milanski Inter ne krene li nogometašima kluba. Sponzor čije ime istaknuto stoji na prsima igrača, Pirelli, najavio je mogućnost prestanka financiranja kluba koji postiže tek prosječne rezultate.

Suradnja kluba i petog najjačeg proizvođača guma u svijetu započeta je 1995. godine, a važeći ugovor traje još godinu dana. Što će biti nakon toga u klubu čiji dres nose Mateo Kovačić i Marcelo Brozović, ostaje upitno, međutim, bez 14 milijuna eura godišnje, sigurno će biti teže no sad.

– Bude li Inter sveden samo na nogomet u Italiji i bez trofeja, nema smisla da nastavimo suradnju. Naviknuti smo na uspone i padove, ali ovaj pad traje predugo – upozorio je Pirellijev predsjednik Marco Tronchetti Provera.

Balotelli dobrodošao, ali…

Inter je trenutačno osmoplasirani klub talijanskog prvenstva, a da bi izborio kvalifikacije za nastup u Europi mora svladati Empoli u posljednjem kolu sezone, nadati se da će Sampdoria izgubiti od posljednjeplasirane Parme i da će Genoi biti odbijena žalba na odbijanje licence za nastup u Europi.

Osvrnuo se Provera i na glasine o dolasku Maria Balotellija u klub:

– Vrhunski je igrač, ali kompliciran momak. Treba vidjeti može li trener iz njega izvući kvalitetu koju posjeduje. Potrebno je promijeniti mentalitet momčadi i imati više vođa na terenu.

Inter je svoj posljednji trofej osvojio u sezoni 2010/11. Riječ je o Talijanskom kupu.