Srbi proširuju kapacitet Kombank Arene za finale (i ruše rekord Europskih prvenstava)

Prvi rekord postavljen je na samom otvaranju EP-a, u srazu Srbije i Hrvatske

FOTO: Screenshot: You Tube

Europska plivačka federacija (LEN) i Organizacijski odbor Europskog vaterpolskog prvenstva u Beogradu donijeli su odluku da se kapacitet Kombank Arene proširi za veliko finale između Srbije i Crne Gore (subota, 17.45).

To bi značilo da će Srbija ponovno ući u povijest, barem što se tiče gledanosti jedne vaterpolske utakmice na EP-ima. Srbija je na ovom turniru već jednom rušila rekord u gledanosti.

Prvi rekord postavljen je na samom otvaranju EP-a, u srazu Srbije i Hrvatske. No, ovoga puta, Beograd čeka jedan veliki spektakl, dvoboj za koji vlada ogroman interes.

“Provjerili smo sve detalje i u vezi sa osiguranjem i spremno smo prihvatiti 16.000 navijača u Areni, kazao je direktor natjecanja Darko Udovičić, piše Kurir.

Apsolutni rekord drži Sydney

Proširenje kapaciteta u Kombank Areni podrazumijeva da bude uklonjena velika crna zavjesa koja je odvajala bazen za dvoboje i bazen za zagrijavanje, što bi značilo da će i četvrta strana (tribina) biti na raspolaganju za finale i okršaj Srbije i Crne Gore.

Podsjetimo, rekord po posjeti jednog vaterpolskog dvoboja postavljen je na Olimpijskim igrama u Sydneyu. Tad je utakmicu gledalo oko 17 000 ljudi.