Srna zabio u dramatičnoj sudačkoj nadoknadi i osvojio ukrajinski Superkup

Šahtar je s 2-0 pobijedio Dinamo iz Kijeva

Srna
FOTO: AFP/AFP PHOTO

Nogometaši Šahtara iz Donjecka osvojili su ukrajinski Superkup. Ovo je sedmi naslov Superkupa za Šahtar, koji je osvojio naslov i prošle tri godine. Ekipa iz Donjecka s 2-0 je pobijedila kijevski Dinamo, a u oba sastava bio je po jedan hrvatski nogometaš – Darijo Srna u Šahtaru i Domagoj Vida u Dinamu.

Svi pogoci postignuti su u sudačkoj nadoknadi, a ključni trenutak utakmice dogodio se u 90. minuti kada je Alex Teixeira izborio kazneni udarac za Šahtar, a pritom je golman kijevskog sastava Aleksandr Šovkovski dobio crveni karton. Kako je Dynamo do tada obavio sve tri izmjene na vrata je stao branič Aleksandar Dragović, a kapetan hrvatske reprezentacije Srna sigurno je realizirao najstrožu kaznu.

Dvije minute kasnije Bernard je pogodio za konačnih 2-0 za Šahtar, a lošu večer aktualnog prvaka zaokružio je Sergej Ribalka koji je dobio crveni karton u šestoj minuti sudačke nadoknade. Član Šahtara član odnedavno je bivši hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva, koji je cijelu utakmicu proveo na klupi za pričuve.

https://www.youtube.com/watch?v=zfswUqQcC9Q