Nekad je nužno odabrati stranu

Srpski mediji pišu o kontroverznom transparentu na dočeku vaterpolista u Beogradu. Spominje se akcija Oluja

Deseci tisuća građana u Beogradu su dočekali srpske vaterpoliste

FOTO: Screenshot

Srpskim vaterpolistima u nedjelju je priređen veliki doček u Beogradu nakon što su u finalu Svjetskog vaterpolskog prvenstva pobijedili Hrvatsku s 11-4.. U članku posvećenom dočeku srpske Vesti su objavile kako je ‘jedan transparent govorio više od svega’. Na njemu je, naime, pisalo ‘Ovo je srpska oluja!’, a to je popraćeno komentarom autora teksta ‘Netko slavi zločine, netko šampione’.

Miješanje politike i sporta

Telegraf se također osvrnuo na transparent. U članku pod nazivom ‘Ovo je najkontroverzniji transparent večerašnjeg dočeka!’ pišu kako su deseci tisuća građana došli ispred Doma Narodne skupštine pozdraviti svjetske prvake i da su se neki potrudili transparentima izazvati pažnju te da je jedan od njih i te kako uspio – na njemu je pisao ‘Ovo je bila srpska oluja’.

Čitatelji su ispod članka ostavili komentare, a jedan od njh je poručio kako nije dobro miješati politiku i sport. ‘Glupo je u isti kontekst stavljati nesreću koja se desila našem narodu i sport?, napisao je čitatelj Telegrafa.

https://www.youtube.com/watch?v=EzLwblhxLrY

Deseci tisuća građana, inače, glasno su pozdravili zlatne vaterpoliste, a svaki se od njih obratio prikupljenima te su im zahvalili na dočeku. Reprezentativac Dušan Mandić obećao im je da će se dogodine vratiti kao olimpijski pobjendici iz Rio de Janeira gdje će Hrvatska braniti naslov.