Stipe Žunić novi je siguran putnik za Olimpijske igre nakon što je bacio kuglu na 20,61 metara

Olimpijsku normu nadmašio je za 11 centimetara na dvoranskom mitingu

01.09.2014., Zagreb - Atletski miting Zagreb - Hanzekovicev memorijal, bacanje kugle, muski. Najbolji svjetski bacaci kugle natjecu se pokraj gradskih fontana i Nacionalne i sveucilisne knjiznice, prvi put u povijesti Hanzekovicevog memorijala izvan stadiona, dan prije mitinga. 
Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Hrvatska je u srijedu dobila još jednog sigurnog putnika za Olimpijske igre koje će se u kolovozu održati u Rio de Janeiru. Zadarski bacač kugle Stipe Žunić (25) ispunio je normu na dvoranskom mitingu u Slovenskoj Bistrici. Hicem od 20,61 metara nadmašio je olimpijsku normu za 11 centimetara i riješio se jedne velike brige.

20.61m Potvrdena norma za Rio! Here is my ticket for Rio 2k16!#roadtorio #nikeathlete

Gepostet von Stipe Zunic am Mittwoch, 13. Januar 2016

Ispunio je ujedno i normu za nastup na Svjetskom dvoranskom prvenstvu koje će se u ožujku održati u Portlandu. Za hrvatskim dvoranskim rekordom, koji je lani postavio u Fayettevilleu, zaostao je 50 centimetara.

Devet atletičara s normom

Žunić je tako postao deveti hrvatski atletičar s normom za Rio.

Prije njega su isto napravili Ivan Horvat (skok s motkom), Andrea Ivančević (100 prepone), Sandra Perković (disk), Marin Premeru (kugla), Ana Šimić (skok u vis), Blanka Vlašić (skok u vis), Matea Matošević (maraton) i Marija Vrajić (maraton). Normu u maratonu ima i Lisa Nemec, ali s obzirom da očekuje kaznu zbog pada na doping-testu, na Igrama ćemo je gledati samo u slučaju nekog senzacionalnog obrata.