Stolnotenisačice se u ponedjeljak protiv Turske bore za povratak u elitnu europsku diviziju

Stolnotenisači se u ponedjeljak bore za 13. mjesto na Europskom prvenstvu

22.05.2014., Zagreb - Zagreb open 2014. Stolnoteniski mec izmedju  Lee Rakovac i Aliz Djurcik.
Lea Rakovac. 
 
Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Hrvatske stolnotenisačice svladale su u nedjelju Grčku s 3-0 i borit će se za povratak u elitni razred iz Challenge divizije, u kojoj su se natjecale na ovogodišnjem Europskom prvenstvu u ruskom Jekaterinburgu.

Lea Rakovac je s 3-1 svladala Papadaki, Mateja Jeger s 3-2 Aikaterini Toliou, a Ivana Tubikanec s 3-0 Mariju Christoforaki.

Hrvatska će u ponedjeljak (13 sati) igrati protiv Turske u razigravanju za redoslijed od 17. do 20. mjesta. Ne bude li promjena u sustavu natjecanja, mlade hrvatske stolnotenisačice bi pobjedom nad Turskom izborile povratak u elitnu diviziju za sljedeće Europsko prvenstvo.

Gaćina nije igrao protiv Rusa

Hrvatski stolnotenisači poraženi su od Rusije s 1-3 i borit će se za redoslijed od 13. do 16. mjesta na Europskom prvenstvu u Jekaterinburgu.

Hrvatska je protiv reprezentacije domaćina zaigrala bez svog najboljeg igrača Andreja Gaćine, a jedini je bod donio Tomislav Pucar koji je protiv Grigorija Vlasova slavio s 3-2, Tomislav Kolarek izgubio je 3-0 od Aleksandera Šibajeva, Filip Zeljko od Mihaila Pajkova 3-2, a svom drugom susretu Pucar je izgubio od Šibajeva 3-0.

Hrvatski stolnotenisači će u ponedjeljak igrati protiv Ukrajine. Pobjeda bi im donijela meč za 13. mjesto, a poraz bi ih gurnuo u dvoboj za 15. mjesto.