Suci će na Euru u Francuskoj imati pomoć posebnih analitičara koji će istraživati loše navike svih igrača

Suci će znati koji je igrač sklon simuliranju, prigovorima, krađi vremena...

UEFA Euro 2016 Chief Refereeing Officer, Italian Pierluigi Collina, holds a press conference on April 20, 2016 in Enghien-les-Bains, North of Paris. / AFP PHOTO / MARTIN BUREAU
FOTO: AFP

U nastojanju da se smanji broj njihovih pogrešaka, suci će na predstojećem Europskom prvenstvu u Francuskoj po prvi put imati dodatnu pomoć.

Kako je potvrdio šef UEFA-ine Sudačke komisije Pierluigi Collina, suci će na Euru biti opremljeni posebnim, vrlo detaljnim izvještajem o svakoj od 24 reprezentacije. Konkretno, u izvještaju će biti imenovani svi igrači koji su poznati po simuliranju, grubim startovima, svađanju sa sucima, krađi vremena i mnogim drugim stvarima, što bi sucima trebalo olakšati posao.

Suci će biti korak ispred

“Cilj je da suci uoči svake utakmice budu korak ispred i da znaju što je moguće više o svakoj reprezentaciji i igraču. Svaki put kada sudac dozna koju će utakmicu suditi, imat će sastanak s posebnim analitičarima. Glavni sudac, linijski suci i dodatni pomoćnici će dobiti iscrpan izvještaj o dvije reprezentacije i igračima”, pojasnio je Collina.

Dodajmo ovome da će na Euru u Francuskoj ponovno biti korištena tehnologija na gol-liniji, kojom će se moći ustanoviti je li lopta prešla crtu.

“Nakon uvođenja gol-tehnologije suci iza golova moći će se koncentrirati na druge događaje u kaznenom prostoru, najvažnijem području na terenu”, dodao je Collina.