Šuker je rekao da je Platini najbolji kandidat za predsjednika Fife pa će imati podršku HNS-a

Šuker kaže da je Platini pokazao svoju sposobnost kao predsjednik Uefe

FOTO: PIXSELL

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker otkrio je za francuski list Le Monde da smatra kako je Michel Platini najbolji kandidat za novog predsjednika Međunarodne nogometne oprganizacije (Fife). Dugogodišnji predsjednik Fife, koja se sada nalazi u najvećem korupcijskom skandalu u povijesti, Sepp Blatter objavio je da se neće kandidirati na sljedećim izvanrednim izborima za predsjednika, a Šuker smatra da bi njega trebao naslijediti sadašnji predsjednik Uefe Michel Platini koji će biti jedan od kandidata za tu poziciju.

“Mislim da je Platini dobro rješenje za Fifu i svjetski nogomet. On je jedan od najvećih igrača u povijesti i zato je prepoznatljiv i cijenjen u svijetu. U svojem vremenu na čelu Uefe je pokazao da je sjajan vođa jer je bio hrabar i odlučan. UEFA je sjajno organizirana i Platini može donijeti svoje iskustvo u Fifu jer on zna kako zaštititi integritet igre, boriti se protiv rasizma i suočiti s financijskim izazovima”, poručio je Šuker, koji je najavio da će Platini imati njegovu pordšku na izborima.

`Platini je sposoban voditi velike organizacije`

“U svakom slučaju Platini će imati punu podršku Hrvatskog nogometnog saveza. Vjerujemo u njegove sposobnosti kao vođe. Neovisno o tome radi li se o Uefi ili Fifi, njegovo prisustvo i vizija su pozitivni za svijet nogometa”, rekao je Šuker.

Francuz može promijeniti Fifu, smatra predsjednik HNS-a. “Kada je postao predsjednik Uefe, Platini se nije bojao povući važne odluke za koje je smatrao da idu u korist nogometa. Impresivno je da je uspio zadovoljiti velike klubove, ali i manjim momčadima dati priliku da sudjeluju u Ligi prvaka. Projekti kao financijski fair-play i novi format Europskog prvenstva pokazuju da je Platini sposoban voditi velike organizacije. Zato nemam sumnji oko toga da će on znati što Fifi treba upravo sada i da će braniti prave vrijednosti poput solidarnosti”, poručio je Šuker.