Šukeru se sviđa skupina za Euro, kaže da je zadovoljan što je ona teška (jer onda nema mjesta kritikama)

'Za nas najvažnije što smo se kvalificirali na Europsko prvenstvo.'

06.12.2014., stadion u Maksimiru, Zagreb – MAXtv,1. HNL, 18. kolo, GNK Dinamo – HNK Rijeka. Davor Suker, Dragutin Surbek. Photo:/
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker rekao je u razgovoru za španjolsku radijsku postaju COPE da se nada da će Hrvatska i Španjolska zauzeti vodeća dva mjesta u skupini na Europskom prvenstvu, a da Real Madrid za kojeg igraju Luka Modrić i Mateo Kovačić još uvijek može biti prvak Španjolske.

“Potpisao bih da se mi i Španjolci sučelimo u zadnjem kolu skupine svaki s po 6 bodova. Nadam se da će tako biti pa da se u zadnjem kolu ne mora ići pod svaku cijenu na tri boda. Nadam se da će se dalje plasirati Hrvatska i Španjolska”, rekao je Šuker.

“Ili jesi ili nisi”

Ponovio je da je zadovoljan ždrijebom u petak koji je Hrvatskoj za protivnike dodijelio Španjolsku, Tursku i Češku.

Spain's goalkeeper Iker Casillas greets the crowd before the friendly football match Spain vs Costa Rica at the Reino de Leon stadium in Leon on June 11, 2015. AFP PHOTO/ CESAR MANSO
AFP

“Zadovoljan sam jer imamo Španjolsku, glavnog favorita za osvajanje Eura. Zadovoljan sam što nismo dobili laganu skupinu pa da se kasnije može govoriti da smo trebali odigrati bolje. Ovo je jedna teška skupina i to mi se sviđa. Tu ili jesi ili nisi, i to je sve”, istaknuo je 47-godišnji bivši napadač Hrvatske, Real Madrida i Seville.

Hrvatska će u lipnju u Francuskoj prvo igrati s Turskom pa Češkom.

“Najvažnije su prve dvije utakmice. Nadam se da će i Španjolska obje dobiti s velikom gol razlikom, no nikome neće biti lako. Španjolska je broj jedan, ako pogledamo gdje je Češka također ćemo vidjeti da je to snažna momčad u posljednje vrijeme, a Turska je uvijek dobra s obzirom na ulaganja i fanatične igrače. Španjolci baš kao i Englezi plaču uoči europskih i svjetskih prvenstava a onda dobro odigraju”, rekao je Šuker.

‘Nama je važno biti na Euru’

19.11.2013., stadion Maksimir, Zagreb - Dodatne kvalifikacije za SP 2014., Hrvatska - Island. Mateo Kovaci ,Luka Modric. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
PIXSELL/PIXSELL

Španjolskog novinara zanimalo je da li će u veznom redu igrati Modrić, Kovačić i Rakitić, dvojica nogometaša Real Madrida i jedan Barcelone.

“Moguće je, no želim reći da je za nas najvažnije što smo se kvalificirali na Euro jer naše gospodarstvo nije snažno, naši političari ne ulažu puno u nogomet, imamo problema s infrastrukturom. No imamo ogromni talent. Za nas je važno igrati na ovakvim prvenstvima kako bi onda mogli ulagati u mlade igrače, poput reprezentacije do 17 godina koja je fantastična”, odgovorio je Šuker.

Upitan da prokomentira aktualnu situaciju u Real Madridu, klubu u kojem je tresao mreže od 1996. do 1999. godine, rekao je:

‘Nadam se Realovom naslovu’

https://www.youtube.com/watch?v=oynCpzVRMCE

“Nemam loših riječi za Real Madrid. U utakmici protiv Barcelone greška je bila u obrani, ne mogu se puštati tako veliki igrači ‘jedan na jedan’, treba se zatvoriti i napadati. Na igralištu pobjeđuje vezni red pa Real Madrid može dobivati ako ima veći posjed lopte, no prvenstvo je dugo. Vidio sam Florentina Péreza u Parizu i rekao sam mu da se nadam da će pobjednik biti Real Madrid.”

Posljednjih dana se u medijima nagađa da bi Real Madrid mogao posegnuti za napadačem Poljske i Bayern Münchena Robertom Lewandowskim.

“Da, gledajući iz kuta navijača on je veliki igrač, no zadovoljan je u Bayernu, on čini razliku. Uvijek kada se pojavi neki veliki igrač u Europi može završiti u Real Madridu nije to ništa novo”, zaključio je Šuker.