Suspendirani predsjednik Fife Sepp Blatter zbog stresa završio u bolnici

Trebao bi iz bolnice izaći u ponedjeljak, a na posao se vratiti dan kasnije

FIFA President Sepp Blatter speaks during a press conference at the headquarters of the world's football governing body in Zurich on June 2, 2015. Blatter resigned as president of FIFA as a mounting corruption scandal engulfed world football's governing body. The 79-year-old Swiss official, FIFA president for 17 years and only reelected days ago, said a special congress would be called to elect a successor. AFP PHOTO / VALERIANO DI DOMENICO
FOTO: AFP

Predsjednik Fife u odlasku Sepp Blatter hospitaliziran je nakon liječničkih pretraga zbog stresa, no očekuje se da bolnicu napusti početkom sljedećega tjedna.

“Trenutačno je u bolnici odakle se sprema izaći u ponedjeljak i na posao vratiti u utorak”, potvrdio je njegov glasnogovornik Klaus Stöhlker uz dodatak da je Blatter spreman za nastavak borbe s Etičkim povjerenstvom Fife koja ga je suspendirala na 90 dana.

Otkazao je dogovorene obveze

Blatter je, inače, bio pod liječničkim nadzorom kod kuće od prošloga tjedna, a prema riječima njegove kćerke Corrine otkazao je sve dogovore do 15. ovog mjeseca.

Prije no što je suspendiran zbog istrage oko korupcije u krovnoj nogometnoj organizaciji, preciznije navodne uplate od dva milijuna švicarskih franaka predsjedniku Uefe Michelu Platiniju 2011. godine, Blatter je najavio da će s mjesta predsjednika Fife odstupiti 26. veljače sljedeće godine. Tog bi datuma trebao biti izabran novi predsjednik Fife, prvi od Blatterova ustoličenja 1998. godine.