Svi pričaju da će Van Gaal dobiti otkaz u Unitedu, a ovo su 3 najveća problema s kojima će se novi trener suočiti

Mediji kao novog trenera Uniteda spominju Portugalca Josea Mourinha

Old Trafford
FOTO: flickr/Sean MacEntee

Otočki mediji poprilično su sigurni da će sadašnji trener Manchester Uniteda Louis van Gaal dobiti otkaz u tom klubu te da ćemo ubrzo na klupi Crvenih vragova gledati neki novo lice. Najviše se po medijima spominje karizmatični Portugalac Jose Mourinho, koji je prošli tjedan dobio otkaz u Chelseaju, no ništa od toga nije službeno potvrđeno.

Navijači Uniteda nisu zadovoljni stilom igre koji prezentira ekipa pod Van Gaalovim vodstvom, a igrači nisu zadovoljni treninzima i općenita situacija sugerira promjenu stratega.

No, koji god novi stručnjak preuzme klupu Manchester Uniteda, u tom će klubu naići na neke probleme, a mi smo u nastavku teksta izdvojili najveće.

1. Situacija s Wayneom Rooneyjem

Wayne Rooney AFP

Engleski 30-godišnji napadač Wayne Rooney nogometaš je s ogromnim utjecajem u svlačionici Uniteda i igrač koji je na svojoj poziciji bio među najboljima na svijetu. No već duže vremena ne igra kao u najboljim danima i njegovi nastupi predstavljaju veliko razočaranje za navijače.

Najveći izazov za novog trenera će biti vratiti Rooneyja u formu, a ako to ne uspije, riješiti ga se iz momčadi i dati priliku nekome drugome. Van Gaal je rekao da Rooney kod njega ima ogroman kredit, a s tim navijači nisu zadovoljni. Novi trener treba biti hrabriji.

2. Tečnost u napadu

Napadač Manchester Uniteda Anthony Martial
Napadač Manchester Uniteda Anthony Martial AFP

Rooney nije jedini problem u napadu Manchester Uniteda. Problem je mnogo dublji i neće se riješiti samo s promjenom jednog igrača. United je klub koji je ove sezone devet puta odigrao 0-0, a to dovoljno govori o neinventivnosti u ofenzivi.

Klub s Old Trafforda ima puno kvalitetnih igrača u veznom redu, poput Juana Mate i Andera Herrere, pa će novi trener imati vrhunski materijal za stvaranje atraktivne i ofenzivne ekipe. Ukratko, svega onoga što Van Gaal nije uspio.

3. Rad s Edom Woodwardom

https://twitter.com/mubs7/status/678255449813204992

Ed Woodward je izvršni dopredsjednik Uniteda i osoba koja ima ključnu ulogu u transferima igrača. Stoga je on čovjek s kojom će novi trener morati detaljno surađivati, a za duži ostanak u klubu morat će s njim razviti dobar odnos. Također, uz to što ima jako bitnu ulogu u transferima igrača, on je čovjek koji ima veliku ulogu u odlučuivanju hoće li neki trener ostati ili otići iz kluba. Stoga bi svaki trener trebao imati dobar odnos s njim, ako ne želi biti treći kojeg je Woodward otpustio.

Louis van Gaal
Louis van Gaal AFP