Svi pričaju o velikom sudaru biciklista na legendarnom Tour De Franceu

Među sudionicima bio je Fabian Cancellara, tada vodeći u poretku

FOTO: twitter/screenshot

Treći dan legendarne biciklističke utrke Tour de France obilježio je velik sudar natjecatelja, od kojih neki neće moći nastaviti natjecanje, a snimke su obišle svijet.

https://twitter.com/SkyCycling/status/618057834547257344/photo/1

Sudar se dogodio nakon što je vozač William Bonnet pao s bicikla, a na njega su naletili mnogi drugi natjecatelji. Među njima je bio Fabian Cancellara, koji je tada bio vodeći u poretku, no nakon pada je izgubio žutu majicu. U sudaru je sudjelovalo oko 20 vozača.

Inače, pobjednik treće etape ovogodišnjeg izdanja najveće svjetske biciklističke utrke, “Tour de Francea”, vožene od Antwerpena do vrha uspona na Mur de Huy u Belgiji u dužini od 159.5 kilometara je Španjolac Joaquin Rodriguez (Katjuša), a vodstvo u ukupnom redoslijedu preuzeo je Britanac Chris Froome (Sky).

Rodriguez je bio najbolji na 1.3 kilometara dugačkom, ali i vrlo strmom usponu na Huy, gdje svake godine u travnju završava velika jednodnevna utrka “Fleche Wallonne”, on je ciljem prošao ispred drugog Froomea, kojemu je dodijeljeno isto vrijeme, te četiri sekunde ispred trećeg Francuza Alexisa Vuillermoza (AG2R).

Sekunda prednosti

U ukupnom redoslijedu Froome ima sekundu prednosti u odnosu na drugog Nijemca Tonyja Martina (Etixx-QuickStep) i 13 sekundi ispred trećeg Amerikanca Tejaya van Garderena (BMC).

Hrvatski vozač Kristijan Đurasek (Lampre) u trećoj je etapi ciljem prošao kao 104. sa 6:13 minuta zaostatka za Rodriguezom, te je sada u ukupnom redoslijedu 126. sa 12:28 minuta iza Froomea.

Etapu je obilježio masovni pad 50-ak kilometara prije cilja prilikom spusta s uspona na Bohisseau zbog čega je utrka bila neutralizirana na 15-ak minuta, a zbog zadobivenih ozljeda u tom padu od daljnjeg nastupa na “Touru” odustalo je pet vozača među kojima je bio i krivac za pad, Francuz William Bonnet (AG2R).