Svi se čude što je protiv Čilea na travnjaku bilo deset igrača Dinama pa nas usporedili sa SSSR-om

Hrvatska U-17 reprezentacija osvojila je bod protiv Čilea

Croatia's player Neven Durase  (L) vies for the ball with Chilean Fabian Monilla (R)  during an Under 17 World Cup football match between Croatia and the Chile at the  National Stadium  in Santiago on October 17, 2015. AFP PHOTO/MARCELO HERNANDEZ /PHOTOSPORT
FOTO: AFP

Hrvatska nogometna reprezentacija do 17 godina odigrala je u Čileu utakmicu otvaranja Svjetskog prvenstva i osvojila svoj prvi bod. U susretu s domaćinima na stadionu u Santiagu, naši mladi nogometaši odigrali su 1:1.

Začuđeni komentator

Zanimljivo je da je u jendom trenutku na travnjaku bilo deset nogometaša Dinama, što je iznenadilo komentatore na Eurosportu. “Tako nešto možda se događalo u vrijeme SSSR-a, a teško da je i tada. Molimo da se javi ako se tko sjeća da je neka reprezentacija na utakmici SP-a iglala s deset igrača iz jednoga kluba”, poručio je komentator.

Izbornici zadovoljni

U međuvremenu, hrvatski izbornik Dario Bašić bio je zadovoljan ishodom.

“Po meni je ovo najteža skupina na turniru. Utakmica je bila teška, kao što smo i očekivali. Čile je tehnički jako dobra ekipa, a imali su i veliku podršku navijača. To je možda malo utjecalo na moje igrače i zbog toga nismo odigrali kao što smo očekivali. No, glavni cilj smo ispunili, a to je da ne izgubimo na startu”, izjavio ja Bašić. Osim njega zadovoljstvo ej izrazio i I čileanski izbornik Miguel Ponce.

“Nakon što smo rano primili gol, moji igrači su dobro reagirali i pokazali karakter protiv dobre reprezentacije Hrvatske. Također, veseli me što su to uspjeli igrajući naš stil nogometa. Naravno da smo željeli pobijediti, ali ostvarili smo pozitivan rezultat”, rekao je Ponce.