Svi se pitaju tko može zaustaviti Golden State Warriorse, no ovakvom odgovoru zbilja se nitko nije nadao

Stephen Curry i Klay Thompson ne pamte ovako lošu šutersku večer

OAKLAND, CA - NOVEMBER 24: #30 of the Golden State Warriors looks on after they defeated the Los Angeles Lakers 111-77 to start the season 16-0 at ORACLE Arena on November 24, 2015 in Oakland, California. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement.   Thearon W. Henderson/Getty Images/AFP
FOTO: AFP

Potpuno neočekivan poraz doživjeli su košarkaši Golden State Warriorsa na gostovanju u Los Angelesu gdje su Lakersi, momčad sa najslabijim omjerom pobjeda i poraza na Zapadu i drugim u cijeloj NBA ligi, slavili uvjerljivu 112-95 pobjedu.

Za Lakerse je ovo bio tek trinaesti trijumf u sezoni u kojoj su upisali već 51 poraz, dok su branitelji naslova prvaka tek šesti puta napustili parket pognutih glava u 61. utakmici sezone. Poraz je tim više neočekivan ako se zna da aktualni prvaci najjače košarkaške lige svijeta nisu u Staples Center stigli desetkovani; nastupio tek, i to odlukom trenera, nije Andre Iguodala.

Curry i Thompson 1-18 za tricu

Zato jesu ostali i propisno se pritom ispromašivali gađajući za tri poena, što im je najjače oružje, mizernih 13 posto. U potpnosti su u tom segmentu igre podbacila dva najbolja dalekometna šutera sezone Stephen Curry (18 poena, trica 1-10) i Klay Thompson (15 poena, trica 0-8), no takva je bila i večer cijele momčadi. Kod Lakersa je najviše koševa stiglo od Jordana Clarksona, 25.

Sigurni Thunderi

Dodajmo da su Oklahoma City Thunderi gostovali kod Milwaukee Bucksa i upisali 104-96 pobjedu u kojoj je njihov najbolji dvojac, za razliku od onoga što je pokazao dvojac Warriorsa, bio itekako uspješan. Kevin Durant ubacio je 32 koša, uhvatio 12 lopti pod obručima i osam puta asistirao suigračima za ubačaj, a Russell Westbrook stigao do desetog triple-double učinka u ovoj sezoni. Uz 15 poena imao je 10 skokova i 11 asistencija, a do dvoznamenkastog učinka u tri statističke kolone stigao je i grčki reprezentativac Bucksa Giannis Antetokounmpo koji je ogled okončao s 26 poena, 12 uhvaćenih lopti i 10 asistencija. Treći mu je to ovosezonski triple-double.

NBA liga, rezultati:

LA Lakers – Golden State Warriors 112-95
Milwaukee Bucks – Oklahoma City Thunder 96-104
Memphis Grizzlies – Phoenix Suns 100-109
Denver Nuggets – Dallas Mavericks 116-114 (produžetak)
Detroit Pistons – Portland Trail Blazers 123-103
Miami Heat – Philadelphia 76ers 103-98
Toronto Raptors – Houston Rockets 107-113