Švicarski reprezentativac i službeno u Rijeci koja je sada jača u borbi za naslov

2012. godine postigao je dva gola za švicarsku reprezentaciju protiv Hrvatske

Schalke's Croatian striker Mario Gavranovic celebrates after scoring the 1-1 during the German Cup quarter-final football match of FC Schalke 04 against 1. FC Nuremberg on January 25, 2011 in Gelsenkirchen, western Germany.      AFP PHOTO    PATRIK STOLLARZ / AFP / PATRIK STOLLARZ
FOTO: AFP

Hrvatski prvoligaš Rijeka i službeno je na svojoj stranici potvrdio transfer švicarskog reprezentativca i bivšeg igrača njemačkog prvoligaša Schalkea Marija Gavranovića. Rijeka će s 26-godišnjim napadačem postati mnogo ozbiljniji kandidat za titulu. U ovom trenutku ta je momčad s 43 boda drugoplasirana na tablici HNL-a, a prvoplaasirani Dinamo ima dva boda više.

Sretan i ambiciozan

“Sretan sam što sam potpisao za Rijeku i radujem se novom izazovu”, izjavio je Gavranović.

O ambicijama u novoj ekipi je rekao: ” Vjerujem da ću svojim igrama pomoći Rijeci da ostvaruje što bolje rezultate. Ja sam spreman dati svoj maksimum na terenu i veselim se nadolazećim utakmicama.”

Dva gola Hrvatskoj

Gavranović je karijeru započeo u švicarskom Luganu, a nastavio u Yverdon Sportu. Zatim je postao član uglednog njemačkog prvoligaša Schalkea, iz kojeg je otišao na posudbu u Mainz. Zadnji klub za koji je nastupao bio je FC Zürich čiji je igrač bio od 2012.

Za švicarsku reprezentaciju nastupio je 11 puta i postigao četiri gola, a zbog hrvatskih korijena spominjao se u kontekstu nastupa za Vatrene. No hrvatska javnost ga je zapamtila kada je 2012. godine u prijateljskoj utakmici na Poljudu protiv nacionalne momčadi Lijepe naše postigao dva gola.

https://www.youtube.com/watch?v=nKqEE5GljyY