Talijani (opet) pišu da je Perišić korak od Intera nakon što su se klubovi dogovorili oko cijene

Visina transfera iznosi 18 milijuna eura, tvrde talijanski mediji

16.11.2014., Milano, stadion San Siro - Kvalifikacijska utakmice Italija - Hrvatska za odlazak na Europsko prvenstvo. Ivan Perisic. 
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Inter je dogovorio prelazak veznog nogometaša hrvatske reprezentacije i Wolfsburga Ivana Perišića u svoje redove, tvrde to talijanski mediji.

Visina transfera iznosi 18 milijuna eura, a dodaje se i da je sam nogometaš dogovorio svoje uvjete da prijeđe na San Siro u momčad za koju već nastupaju dvojica Hrvata, Mateo Kovačić i Marcelo Brozović.

Shaqiri donosi novac

Transfer će biti realiziran u onom trenutku kada milanski klub proda švicarskog reprezentativca Xherdana Shaqirija, a vjeruje se da će on karijeru nastaviti u Bundesligašu iz Gelsenkirchena. Schalke i Shaqiri već neko vrijeme kroz medije izražavaju međusobne simpatije, a sada se čini i da je taj posao priveden kraju. Pritom se spominje 15 milijuna eura i 20 posto od sljedećeg transfera koji bi trebali pripasti Interu.

Taj je novac Interu, koji se u ovom prijelaznom roku dobrano istrošio, potreban za kupnju 26-godišnjeg Hrvata. Klub je potrošio navodno već 60-ak milijuna eura za potpise Geoffreyja Kondogbije, Jeisona Murilla i ostalih pojačanja, a u navedenoj svoti nalazi se i 16.5 milijuna vrijedan Shaqiri koji je u klub pristigao u siječnju iz minhenskog Bayerna.