Talijani smatraju da je sucu nedostajalo zdravog razuma i da su ispali naivni

Talijanski reprezentativci složni su u ocjeni da je sudac pogriješio

Italia's forward Graziano Pelle (L) vies with Croatia's defenders Gordon Schildenfeld (C) and Domagoj Vida (R)  during the Euro 2016 qualifying football match between Croatia and Italy on June 12, 2015 at the Poljud stadium in Split. AFP PHOTO
FOTO: AFP

Neodlučen ishod utakmice 6. kvalifikacijskog kola za odlazak na Euro 2016. godine prokomentirala su dvojica talijanskih nogometaša složni u jednoj stvari. Naime, i Leonardo Bonucci i Graziano Pelle pogodak Marija Mandžukića za vodstvo Hrvatske na utakmici okarakterizirali su pogreškom glavnog suca utakmice Martina Atkinsona.

Hrvatski napadač madridskog Atletica gol je, podsjetimo, postigao u trenucima slavlja talijanskih nogometaša. Dok su oni imali proslavu gola poništenog zbog zaleđa, Mandžukić je realizirao brzi kontranapad i pogodio za 1-0. Završilo je podjelom bodova i rezultatom 1-1.
– Mogli smo komotno do tri boda budući da nam je poništan regularan pogodak. Gol smo primili iz kontranapada dok smo proslavljali postignuti gol. Oni su to lukavo odradili, a mi smo ispali naivni, no bez obzira na njih, sudac je trebao biti taj koji će zaustaviti igru – smatra Bonucci koji je upitan i za komentar o kukastom križu na travnjaku splitskog stadiona.

– Nemam riječi, a mislim i da je to u ovom trenutku najbolje.

Ravnopravni s domaćinima

Jednako mišljenje o suđenju kao i njegov suigrač, ima i Graziano Pelle koji smatra da je sudac Atkinson oštetio Italiju.

– Početak utakmice nije bio dobar, ali smo brzo uspostavili ravnotežu i mogli smo slaviti u ovoj utakmici. Iskreno rečeno, bili smo barem ravnopravni Hrvatskoj koja je imala manje prilika od nas i koja je povela iz vrlo čudnog gola. Mogu oni tako igrati, ali da sam ja bio sudac utakmice, prekinuo bih taj napad. Pomoćni sudac je kasno označio zaleđe, mi smo u tim trenucima slavili pogodak, a glavni je trebao svemu pristupiti s više zdravog razuma.