Talijanski izbornik će ipak morati na sud zbog (navodne) umješanosti u namještanje utakmica

Conteov odvjetnik inzistira na donošenju presude prije Eura 2016. godine

Italy's coach Antonio Conte looks on during the friendly football match Italy vs England on March 31, 2015 at the "Juventus Stadium" in Turin.  AFP PHOTO / MARCO BERTORELLO
FOTO: AFP

Izbornik talijanske nogometne reprezentacije Antonio Conte optužen je za namještanje utakmica, piše u utorak Corriere dello Sport. Roberto di Martino, državni odvjetnik iz Cremone, sumnjiči Contea u sklopu istrage u kojoj je talijanski izbornik već odradio četiri mjeseca zabrane obnašanja dužnosti u 2012. godini kada je imao funkciju trenera Juventusovih nogometaša. Tereti ga se u umješanost u namještanje utakmica iz sezone 2010/11 kada je vodio Sienine igrače.
Conteov odvjetnik nedavno je odbacio mogućnost njegova odstupanja s aktualne pozicije, na što su pozivali neki talijanski mediji, a nema sumnje da će iste reakcije usmjerene protiv 45-godišnjaka uslijediti i sada. Dodaje se da odvjetnik inzistira na donošenju presude prije Europskog prvenstva 2016. godine te da bi sudski postupak trebao započeti tijekom jeseni.

Prema pisanju izvora Contea se optužuje za umješanost u ishod utakmica Novara – Siena i AlbinoLeffe – Siena, a dodaje se da će se morati braniti samo u slučaju jedne.