Talijanski izbornik zbog problema s ozljedama pozvao 25-godišnjaka iz Milana

Giacomo Bonaventura ima samo dva nastupa za reprezentaciju

FOTO: AFP/AFP

Talijanski nogometni izbornik Antonio Conte, koji ima dosta problema sa ozljedama uoči kvalifikacijske utakmice za EURO 2016. protiv Hrvatske, pozvao je veznjaka AC Milana 25-godišnjeg Giacoma Bonaventuru, koji ima samo dva nastupa za reprezentaciju.

Bonaventura bi se u utorak poslijepodne trebao pridružiti reprezentativcima na pripremama u Covercianu.

Problemi s ozljedama u Italiji

Nedavno se u talijanskoj reprezentaciji pojavio novi problem, veznjak Paris Saint-Germaina Marco Verratti žali se na bolove u potkoljenici lijeve noge i upitan je njegov nastup protiv Hrvatske u petak na praznom Poljudu.

Ukoliko Veratti stvarno ne bi mogao nastupiti, to bi značilo da će talijanska reprezentacija biti ozbiljno oslabljena u utakmici s Hrvatskom. Podsjetimo, već ranije otpali su ozlijeđeni Simone Zaza i Andrea Barzagli.

Hrvatska je vodeća u skupini H sa 13 bodova, a slijede Italija sa 11, a Norveška ima 9 bodova. No, ukoliko Azzurri izgube od Hrvatske, a Norveška kod kuće pobjedi Azerbajdžan, Italija bi pala na treće mjesto i našla bi se u velikim problemima, jer na EP izravno idu dvije prvoplasirane momčadi iz skupine, a trećeplasirana ekipa ide u dodatne kvalifikacije.