Talijanskom izborniku Conteu nakon pobjede nad Norveškom nikako nije jasno zašto Azzurri nisu nositelji

Italija je pobijedila Norvešku 2-1 i poslala je u dodatne kvalifikacije za EP

Italy's coach Antonio Conte holds a press conference at the Vassil Levski stadium in Sofia on March 27, 2015 on the eve of the Euro 2016 qualifying group H football match between Bulgaria and Italy. AFP PHOTO /
FOTO: AFP/AFP

Nogometna reprezentacija Italije u utorak je pobijedila Norvešku na svojem terenu, pomogla Hrvatskoj da se izravno plasira na to natjecanje i novim trijumfom zaključila kvalifikacije za Europsko prvenstvo. Nakon susreta svoja razmišljanja iznio je talijanski izbornik Antonio Conte koji je zadovoljan svojim nogometašima, ali nije mu jasno kako nemaju status nositelja.

Žao mu je Norveške, ali to je nogomet…

“Moramo čestitati svojim protivnicima. Norveška je snažna ekipa i žao mi je što idu u doigravanje, ali to je nogomet”, izjavio je Conte za Rai Sport.

Norveškoj je trebala pobjeda nad Italijom za izravan odlazak na Euro i bili su na dobrom putu da je ostvare jer su vodili do same završnice. No, Talijani su preokrenuli rezultat, a Conte je prokomentirao igru svoje ekipe. “Igrali smo onako kako smo morali i nismo zaslužili gubiti. Ovo je pravi put i želim i dalje intenzitet u igri koji smo pokazali. Možemo pobijediti ili izgubiti, ali najvažniji je stav u igri”, rekao je talijanski izbornik.

No unatoč tome što je završila kvalifikacije bez poraza, Italija neće imati status nositelja na Euru. Conteu nije jasno zašto je to tako. “Natjecanje u skupini završili smo s 24 boda i teško je objasniti zašto nismo nositelji. Tijekom cijele godine izgubili smo samo jednu utakmicu”, završio je talijanski izbornik.