Televizijske snimke otkrivaju da se kukasti križ na travnjaku Poljuda vidio dva dana prije utakmice

Povjerenik za sigurnost Cvrk rekao je da su za svastiku doznali prekasno

FOTO: Screenshot RTL

Svastika na poljudskom travnjaku zbog koje je UEFA otvorila disciplinski postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza bila je vidljiva čitava dva dana prije utakmice Hrvatske i Italije u Splitu, pokazale su televizijske snimke RTL-a.

U snimkama emitiranim u emisiji RTL Danas 10. lipnja, dva dana prije utakmice Hrvatske i Italije, prikazan je prilog na kojemu su vidljivi obrisi kukastog križa na dijelu travnjaka na kojemu su u tom trenutku trenirali hrvatski reprezentativci.

Podsjetimo, povjerenik HNS-a za sigurnost Zoran Cvrk tvrdi da u HNS-u nisu znali za svastiku prije utakmice, što je objavljeno u nekim medijima.

“Ovo je bila pomno osmišljena i planirana diverzija, koju je primijetila jedna osoba na stadionu neposredno prije početka dvoboja. Ta osoba je izvijestila čovjeka sa stadiona, a ja sam doznao u 11. minuti utakmice. Pokušali smo sanirati teren i prije isteka poluvremena smo izvijestili UEFA-u. Učinili smo sve što bilo traženo od nas da poboljšamo stanje sigurnosti, ali mi ne preuzimamo sve prostore stadiona”, kazao je Cvrk danas na sjednici Izvršnog odbora HNS-a. Opširnije pročitajte OVDJE