Teniskoj legendi nije jasno zašto je Federer angažirao Ljubičića za trenera

"Iskreno ne znam koja je Rogerova ideja s njim", kaže Roche

Croatia's Ivan Ljubicic (L) chats with world number one Roger Federer of Switzerland (R) as they leave with Andy Roddick of the US (C) from a press conference on the eve of the Kooyong Classic, in Melbourne 10 January 2006.  The top men's players use the round-robbin tournanment as a warm-up to the Australian Open with the Kooyong Classic producing the nine past winners of the Australian Open.  AFP PHOTO/William WEST / AFP / WILLIAM WEST
FOTO: AFP

Suradnja između umirovljenog hrvatskog tenisača Ivana Ljubičića i švicarskog genijalca Rogera Federera i dalje je za mnoge u teniskom svijetu iznenađenje. Tema je to kojom se mnogi bave i na Australian Openu koji je u tijeku.

Jedan od onih kojeg je začudilo što je Federer angažirao Ljubičića u svoj trenerski stožer je i legendarni australski tenisač Tony Roche. Pobjednik Roland Garrosa iz 1966. godine i osvajač čak 13 Grand Slam naslova u parovima i sam je nekad trenirao Federera, a bio je učitelj i Ivanu Lendlu, Patricku Rafteru, Lleytonu Hewittu

“Novak je nepobjediv”

“Ivan je bio sjajan igrač, ima i iskustvo kao trener jer je surađivao s Milošom Raonićem, ali iskreno ne znam koja je Rogerova ideja s njime. Bilo mi je jasno što je želio postići s Edbergom, igrati još ofenzivnije. Samo se nadam da će i sada nastaviti tako igrati jer samo u tom slučaju može pobjeđivati ostale iz vrha”, izjavio je Roche za B92.

Australac, međutim, smatra da je u ovom trenutku Novak Đoković nedodirljiv za sve, pa tako i Federera.

“Na dva dobivena seta Federer može pobijediti, ali na tri dobivena je druga priča. Roger se mora pozabaviti tim problemom kada igra protiv Novaka na Grand Slam turnirima. U ovom je trenutku teško zamisliti da bilo tko može svladati Novaka – njegova razina igre je znatno iznad svih ostalih. Jedino ako bude igrao neke duge mečeve, pa se možda umori i postane sporiji za pola koraka, onda bi to drugima dalo šansu. U suprotnom, ako bude pobjeđivao u tri ili četiri seta, teško će ga bilo tko svladati”, rekao je Roche prije meča osmine finala u kojem se Đoković namučio i tek nakon pet setova nadigrao Gillesa Simona.