Tin Srbić osvojio je srebro na Svjetskom prvenstvu u gimnastici

Srbić je postao i prvi hrvatski gimnastičar s dvije medalje na svjetskim prvenstvima

MONTREAL, QC - OCTOBER 08: Tin Srbic of Croatia competes on the horizontal bar during the individual apparatus finals of the Artistic Gymnastics World Championships on October 8, 2017 at Olympic Stadium in Montreal, Canada.   Minas Panagiotakis/Getty Images/AFP
FOTO: AFP

Osvojivši srebro u Stuttgartu, mladi hrvatski gimnastičar Tin Srbić osvojio je četvrtu hrvatsku medalju na svjetskim prvenstvima, te 11. na najvećim međunarodnim natjecanjima.

Srbić je postao i prvi hrvatski gimnastičar s dvije medalje na svjetskim prvenstvima. Prije dvije godine u Montrealu je na preči osvojio zlato, a sada u Stuttgartu i srebro.

Ukupno jedanaesta medalja za Hrvatsku

Medalje na svjetskim prvenstvima osvajali su i Filip Ude na konju s hvataljkama, te Marijo Možnik na preči. Ude je na SP-u u Nanningu 2014. godine bio drugi, dok je Možnik na istom prvenstvu bio treći.

Dodajmo kako je Srbić osvojio ukupno jedanaestu medalju za Hrvatsku na olimpijskim igrama, svjetskim i europskim prvenstvima.

Na OI imamo jednu medalju, srebro Filipa Udea u Peking 2008. godine, četiri medalje su naši gimnastičari osvojili na svjetskim, a šest na europskim prvenstvima.