Tomašević primio zlatne vaterpoliste, iz Grada objasnili zašto nije bilo dočeka

Split organizira doček vaterpolista

Vaterpolisti koji su jučer stigli iz Dohe nisu imali veliki svečani doček na Trgu bana Jelačića u Zagrebu kakav inače imaju reprezentacije koje osvajaju medalje. Unatoč tako važnom i velikom uspjehu, dočekalo ih je tek stotinjak navijača u zagrebačkoj zračnoj luci.

Danas je Tomislav Tomašević vaterpoliste primio u palači Dverce i čestitao im na povijesnom uspjehu koji su izborili samo mjesec dana nakon osvajanja drugog mjesta na Europskom prvenstvu.

“Tim povodom, izborniku Ivici Tucku te kapetanu Ivanu Krapiću, u ime svih članova hrvatske vaterpolske reprezentacije i Hrvatskog vaterpolskog saveza, dodijelio sam Medalju Grada Zagreba za osvajanje zlatne medalje na Svjetskom vaterpolskom prvenstvu 2024. u Kataru kao i za izniman doprinos hrvatskome sportu”, kazao je Tomašević.

Doček će biti u Splitu

Iz Grada su, nedugo potom, za Večernji komentirali zašto nije organiziran doček na glavnom gradskom trgu. „Došlo je do nesporazuma u komunikaciji, mi smo do sada dočeke organizirali s resornim ministarstvom uvažavajući želje igrača, ovaj put se to nije dogodilo, ali nije bilo loše namjere s bilo koje strane. Vjerujemo da ćemo imati razloga nakon Olimpijskih igara ovoga ljeta organizirati doček za naše vaterpoliste”, kazali su.

Dodali su i da Zagreb podupire sport te podsjetili da su financijska ulaganja u sport znatno povećana u proračunu, kao i da je Grad bio suorganizator Europskog prvenstva koje se u siječnu odigralo u Zagrebu i Dubrovniku. Iako Zagreb to nije napravio, Split će organizirati veliki doček za vaterpoliste, na splitskoj Rivi u 16 sati.