Tomić je postigao 16 koševa i bio najbolji u Barceloni koja je izgubila kod Olympiacosa

Košarkaši Himkija svladali su u Moskvi favorizirani CSKA

Olympiacos Piraeus' Vassilis Spanoulis (R) vies with Barcelona's Ante Tomic (L) during the Euroleague Top 16 group F basketball match between Olympiacos Piraeus and Barcelona at the Peace and Friendship stadium in the Piraeus district of Athens on December 29, 2015. / AFP / ANGELOS TZORTZINIS
FOTO: AFP

U susretu Top 16 košarkaške Eurolige Olympiacos je svladao Barcelonu sa 74-62, a do pobjede su ih predvodili Vassilis Spanoulis (11 poena i 9 asistencija) i Othello Hunter (10 koševa i 5 skokova). U redovima Barcelone najbolji igrač bio je hrvatski centar Ante Tomić sa 16 koševa i 3 skoka.

Za najveće iznenađenje na otvaranju Top 16 Eurolige zaslužni su košarkaši Himkija koji su u utorak u Moskvi svladali CSKA 91-89. Pobjednički koš za Himki postigao je Aleksej Šved sekundu prije kraja utakmice. Šved je bio i najefikasniji igrač utakmice sa 28 koševa i pet asistencija, a Tyrese Rice dodao je 22 koša, četiri skoka i pet asistencija.

https://twitter.com/EuroleagueTV/status/681917053654011905

Dvoznamenkasti broj koševa kod domaćina imao je i James Augustine postigavši 12 koševa. U gostujućim redovima najefikasniji su bili Francuz Nando De Colo sa 20 koševa i šest asistencija, Miloš Teodosić s 18 koševa i sedam asistencija, te Cory Higgins sa 16 koševa.

Cedevita s Lokomotivom

U preostalim susretima 1. kola F skupine u srijedu se sastaju Žalgiris – Laboral Kutxa, te Real Madrid – Bamberg.

U skupini E Unicaja je pobijedila Darussafaku sa 70-62. Cedevita će u srijedu ugostiti Lokomotiv Kuban, Anadolu Efes igra protiv Crvene zvezde, a Fenerbahče dočekuje Panathinaikos.